Newsroom

Newsroom

Ντογιάκος τέλος

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που όμως οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και στον αποκλεισμό του από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπως προβλέπει ο νόμος, τιμωρήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών», ενώ η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επί της ουσίας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατηγορούσε τον Ντογιάκο ότι είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών». Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Μετά την επιβολή της ποινής, ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα πρέπει αυτεπάγγελτα να μετατεθεί από την περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα πειθαρχικά αδικήματα, πράγμα το οποίο, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, καλό θα ήταν να γίνει ακόμη κι αν δεν τον προέβλεπε ο νόμος.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ότι για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να μην έχει συγκαλυπτική διάθεση, ενώ παράλληλα θέτουν το ερώτημα αν ο ίδιος ο Ντογιάκος, όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης ο οποίος τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του, έχουν υπηρετήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη Εισαγγελία πλην αυτής της Αθήνας.

Η απομάκρυνση του Ντογιάκου, σημειώνουν πάντως, θα σημάνει την εξασφάλιση μη επέμβασης στις εκλογές και μάλιστα σε με περίοδο που η Δικαιοσύνη είναι ανάστατη κι έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη διαφάνεια και τη νηνεμία.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…