Νόμος είναι το δίκιο του… αριστοκράτη

"Το κράτος είμαι εγώ", διακήρυττε ο Λουδοβίκος ο 14ος, στο απόγειο της βασιλείας του από τις Βερσαλλίες και λίγες δεκαετίες πριν την μεγάλη κοινωνική επανάσταση του 1789. Όπως έγραψε αργότερα ο διανοούμενος Δούκας Ανρί Σαιν-Σιμόν: «Ο Λουδοβίκος έφτασε να περιβάλλεται από πλήθος συκοφαντών. Πολύ σύντομα, αφού έγινε κυρίαρχος, οι υπουργοί του, οι στρατηγοί του, οι ερωμένες του και οι αυλικοί του διαπίστωσαν ότι είχε έρωτα με τη δόξα...»

KOULIS LOYDOBIKOS

Dura lex, sed lex (σκληρός νόμος, αλλά νόμος). Αυτή είναι ίσως η αγαπημένη -και επίκαιρη- λατινική έκφραση των δεξιών όλου του κόσμου. Μέχρι χθες.

 

Εν συντομία: Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασυκοφαντεί σε ζωντανή μετάδοση Δελτίου ειδήσεων, έναν δημοσιογράφο, λέγοντας -κατ’ εξακολούθηση και ψευδώς- πως έχει καταδικαστεί. Ο δημοσιογράφος επεμβαίνει, εξηγεί πως έχει αθωωθεί πανηγυρικά σε όλες τις υποθέσεις και ζητά, κατ’ επανάληψη, από το στέλεχος της ΝΔ να ανακαλέσει, αλλιώς θα αναγκαστεί να προβεί σε μήνυση για συκοφάντηση. Η συγκεκριμένη κυρία επιμένει -ρίχνοντας κλέφτες ματιές στο κινητό της- πως ο δημοσιογράφος έχει καταδικαστεί και αρνείται να ανακαλέσει. Αργότερα, ο δημοσιογράφος καταθέτει μήνυση, δηλώνοντας όμως πως αν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανακαλέσει, αυτός θα αποσύρει έστω και την τελευταία στιγμή τη μήνυση.

Στη συνέχεια η ΝΔ, προσπαθώντας να δώσει πολιτική χροιά, στην προσπάθεια ενός πολίτη να προστατεύσει την υπόληψή του μετά από συκοφάντηση, καταφεύγει σε μια πρωτοφανή επίθεση, όχι μόνο κατά του δημοσιογράφου, αλλά και της ίδιας της νομιμότητας ενός κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει:

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε άλλη ανακοίνωση, η ΝΔ γράφει τα εξής:

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης, ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Πάμε πάλι, για να γίνει πλήρως αντιληπτό. Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγορεί -σε τηλεοπτική ζωντανή μετάδοση- έναν δημοσιογράφο και πολίτη, πως είναι καταδικασμένος για δύο τουλάχιστον υποθέσεις, ενώ ο ίδιος έχει αθωωθεί σε όλες. Αυτό για τη ΝΔ είναι “πολιτική κρίση”.

 

Δεν είναι αστείο, ούτε κάποια κακόγουστη φάρσα. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας χαρακτηρίζει -σε επίσημες ανακοινώσεις της- την προφανή συκοφάντηση ενός πολίτη από στέλεχός της, ως “πολιτική κρίση”. Μάλιστα το προχωράνε ένα βήμα παραπέρα και αναφέρουν πως ένας πολίτης ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει εντολή στην αστυνομία για να συλληφθεί κάποιος πολιτικός. 

Δεν είναι μόνο ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλοτρια όσον αφορά τη διάκριση των εξουσιών. Είναι κυρίως η τερατώδης υποτίμηση της νοημοσύνης της κοινής γνώμης.

Για του λόγου το αληθές, χθες το βράδυ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, ο -επίσης- αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, δηλώνει: «Ο Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως κι έχει αθωωθεί στο εφετείο. Ας δούμε ποιοι κυβερνούσαν όταν αθωώθηκε». Με λίγα λόγια, όχι μόνο συνηγορεί -άθελά του- για τη συκοφαντία της Σοφίας Ζαχαράκη κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως ο δημοσιογράφος αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη με παρέμβαση της κυβέρνησης. Και κάτι ακόμα χειρότερο… ότι καταδικάστηκε πρωτοδίκως με παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αξίζει εδώ, να παραθέσουμε την ανάρτηση του αναπλ. εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Twitter, πριν λίγες εβδομάδες, όταν και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως -μεταξύ άλλων-«έκαψε, έπνιξε και εκβίασε κόσμο στην Ελλάδα»

 

 

 

 

5b8e762b1dc524e5688b4584

 

Στη Βουλή πριν περίπου ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε μία από τις γνωσές του γκάφες- είχε αποδώσει τη διάκριση των εξουσιών στο Ρουσσώ και όχι στο Μοντεσκιέ. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα

 

Την ώρα που η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρεται να εμπλέκεται σε κάθε πιθανό και απίθανο σκάνδαλο εκατομμυρίων, εξακολουθεί να ουρλιάζει υστερικά για τη “νομιμότητα” όποτε αυτό τη συμφέρει. Όποτε είναι βολικό να αναπαράγουν αφηγήματα περί νόμου και τάξης. 

Βέβαια, κάθε δυσώδης προσπάθεια της ΝΔ να παραπληροφορήσει, χωρίς τη συμμετοχή του αντιπροέδρου, Άδωνη Γεωργιάδη, είναι σαν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Την ώρα που η ΝΔ, χθες το βράδυ, προσπαθεί να δώσει την εντύπωση πως η Σοφία Ζαχαράκη μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ταμπουρωμένοι στην Πειραιώς ενώ έξω από το κτήριο μπολσεβίκοι προσπαθούν να μπουν στα ανάκτορα, η “προσωπική επιλογή” του προέδρου της ΝΔ, γράφει στο Twitter: “Δεν ντρέπεται καθόλου αυτός ο ανερυθρίαστος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα θέλουν να συλλάβουν μια νέα κοπέλα

5b8e75a01dc52405698b458d

 

Βλέπετε, δεν έχει σημασία ο νόμος -που κάθε τρεις και λίγο επικαλούνται- αλλά η ηλικία. Ο Ρουβίκωνας, για παράδειγμα, είναι κάτι σιχαμένοι γέροι με μπαστούνια που πετάνε δολοφονικά τρικάκια.

Έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον να θυμηθούμε την έκσταση του Άδωνη Γεωργιάδη, όταν ο πρώην -ακροδεξιός- πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε καταθέσει μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη, όταν και ο δημοσιογράφος είχε ο ίδιος παραδοθεί οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα… και δεν κρύφτηκε στα γραφεία του Documento.

5b8e7a161dc524e2688b4571

 

Για να τελειώνουμε. Κάθε μέρα που περνάει, πέφτει η μάσκα της “αριστείας” και αποκαλύπτεται το αποκρουστικό πρόσωπο του τέρατος.

Ούτε άριστοι είναι, ούτε υπέρ της νομιμότητας είναι, ούτε υπέρ της διάκρισης των εξουσιών είναι.

Στην υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη, ζητάνε να μην τηρηθεί ο νόμος. Η νομιμότητα ισχύει για όλους εκτός από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

O μόνος τρόπος να τη γλιτώσουν είναι να μην τηρηθεί ο νόμος. Είτε για τη Ζαχαράκη, είτε για τα τόσα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, είτε απλά για να σώσουν το σπίτι τους, το οποίο και καταχρέωσαν ως την χρεοκοπία. 

Να μην τηρηθεί ο νόμος θέλουν. Το ξέρουν αυτοί, το ξέρουν όλοι.

Είναι ένα χρεοκοπημένο, γερασμένο κόμμα, που μόνο αποστροφή θα έπρεπε να προκαλεί σε κάθε δημοκράτη. Σε κάθε πολίτη που επιμένει να σκέφτεται από μόνος του

Επόμενο επεισόδιο, ο ξεσηκωμός των ακροδεξιών “Μακεδονομάχων” στη ΔΕΘ.

Που θα πάει… θα πέσουν!

ΥΓ. Μέσα σε μόνο 48 ώρες: Ο πρόεδρος της ΝΔ «παραχαράσσει» το περιεχόμενο εγγράφου των wikileaks ώστε να προκαλέσει εθνικιστικό παροξυσμό στη ΔΕΘ. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απορρίπτει τις αποφάσεις των εφετείων και κατ’ επέκτασιν την αστική δικαιοσύνη… και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, λέει πως η κυβέρνηση εισάγει την Κοινωνιολογία στα σχολεία, αντί των Λατινικών, για να κάνει τα παιδιά, αριστερά.

Αυτά.

 

ΥΓ2. Πριν από λίγο καιρό, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε καταθέσει μήνυση κατά της Όλγας Γεροβασίλη και η ανάρτησή του στο Twitter έχει πολύ ενδιαφέρον.

5b8e7b751dc524e4688b4591

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…