Newsroom

Newsroom

Νήπιο υποσιτιζόταν επειδή οι γονείς του έκαναν… vegan διατροφή

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα αγοράκι μόλις 1 έτους στο Μιλάνο της Ιταλίας. Είχε μόλις το μισό από το βάρος που θα έπρεπε να έχει επειδή η γονείς του το μεγάλωναν με αυστηρή vegan διατροφή.

578607ee1dc524a92d8b45ac

Οι παππούδες του μικρού αγοριού το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί σοκαρίστηκαν από το βάρος του. Ζύγιζε μόλις 5 κιλά, δηλαδή όσο περίπου ένα μωρό 3 μηνών. Αφού βγήκαν και οι αιματολογικές εξετάσεις του, διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε πολύ χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, όσο χρειαζόταν απλά για να αναπνέει. Ο μικρός χειρουργήθηκε άμεσα, λόγω προβλήματος στην καρδιά και τώρα αναρρώνει, ενώ οι δικαστές αφαίρεσαν από τους γονείς την επιμέλεια του αγοριού.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός στην καρδιά του δεν οφείλεται βέβαια στην αυστηρή δίαιτά του, αλλά η διατροφή επιδείνωσε ραγδαία την κατάσταση. Αυτό συνέβη γιατί η έλλειψη ασβεστίου σε τέτοιο υψηλό βαθμό, κάνει την καρδιά να χτυπά ακανόνιστα.

Ένας από τους γιατρούς του μικρού αγοριού είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο να μεγαλώνουν οι γονείς τα παιδιά τους με εναλλακτικές διατροφές, απλά πρέπει να φροντίζουν να αναπληρώνουν τις διατροφικές τους ελλείψεις με συμπληρώματα ή τρόφιμα που να “ταιριάζουν” σε αυτή τη διατροφή. Ο δικαστής Ciro Cascone, που ασχολήθηκε με την υπόθεση του αγοριού δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα: “ Είναι σαφές ότι το παιδί είχε τραφεί με αυστηρή vegan διατροφή που ήταν ασύμβατη με το νεαρό της ηλικίας του”. Αλλά αυτό που τους οδήγησε στην αφαίρεση της επιμέλειας ήταν ότι οι γονείς παραμέλησαν το παιδί τους και δεν του έδωσαν τα κατάλληλα συμπληρώματα, φτάνοντάς το σε κατάσταση υποσιτισμού.

πηγή:yolife.gr     

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…