Νέο "Χέιζελ"… στην Σενεγάλη (video)

8 φίλαθλοι νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου, καθώς ποδοπατήθηκαν

596af6b61dc5241f128b456d

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στο Ντακάρ όταν ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς δύο ομάδων. Μετά την λήξη του παιχνιδιού και την ώρα που οι θεατές ετοιμάζονταν να φύγουν από το γήπεδο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν

Πέραν των οκτώ Σενεγαλέζων που έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο Ντεμπά Ντιόπ τουλάχιστον 49 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το APS. Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο γήπεδο για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα και να διακομιστούν σε νοσοκομεία τα θύματα.

Το πρακτορείο εξήγησε ότι υπήρξαν συμπλοκές και εκτοξεύθηκαν αντικείμενα «στο τέλος των καθυστερήσεων» του αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον μερίδας οπαδών την ώρα που το γήπεδο ήταν ακόμη κατάμεστο, με αποτέλεσμα το πλήθος να καταληφθεί από πανικό.

Μια παρόμοια εκδοχή των γεγονότων έδωσε σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Αθλητισμού της Σενεγάλης Ματάρ Μπα.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…