Newsroom

Newsroom

Νέο "άδειασμα" Κακλαμάνη σε Μητσοτάκη για την ΕΛΣΤΑΤ

Στην «συνεισφορά» της ΕΛΣΤΑΤ στο καθεστώς επιτροπείας και μνημονιακών προγραμμάτων αναφέρθηκε και πάλι ο Νικήτας Κακλαμάνης, διαχωρίζοντας για άλλη μια φορά τη στάση του από αυτή της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για το θέμα.

58c2a0b21dc5242f488b4708

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έδωσε το «παρών» στο συνεδριακό κέντρο, Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, και συγκεκριμένα στην παρουσίαση της έκδοσης για την πολιτική οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2000-2015, λέγοντας μεταξύ άλλων για την είσοδο της χώρας στο καθεστώς επιτροπείας και μνημονίων: «Τα Μνημόνια ήρθαν επί των ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου και καθιερώθηκαν επί των ημερών του γιου του, Γιώργου Παπανδρέου», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου «εξαπάτησε τον ελληνικό λαό».

Και επισήμανε για το ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ: «Λειτούργησε ως «Δούρειος Ιππος» με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ».

Τα λεγόμενα του κ. Κακλαμάνη προκάλεσαν νέους πονοκεφάλους στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς όταν είχε ανακοινωθεί η δίωξη κατά του τότε επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει την επικοινωνιακή τακτική της αποσιώπησης του ζητήματος, προφανώς για να μην διαρραγούν περαιτέρω οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Κακλαμάνης τότε είχε διαφωνήσει ευθέως με την γραμμή Μητσοτάκη, τονίζοντας δημόσια πως «ήταν λάθος που δεν βγήκε μία κεντρική ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία, από άποψη στρατηγικής». 

Ταυτόχρονα, ένα άλλο καραμανλικό στέλεχος, ο Γιάννης Μιχελάκης, είχε καταφερθεί προσωπικά εναντίον του προέδρου του κόμματος της ΝΔ για την πολιτική επιλογή της αφωνίας. «Εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην βγει επίσημη ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της δίωξης του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου» είχε υπογραμμίσει, προκαλώντας εσωκομματικές ρωγμές στο Μοσχάτο. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…