Νέες μείωσεις στις επικουρικές συντάξεις μέσα στο 2014

  Νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται με το “καλημέρα” μέσα στο 2014. Και αυτό λόγω της εφαρμογής του νέου…

sintaxiouxos 1

 

Νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται με το “καλημέρα” μέσα στο 2014. Και αυτό λόγω της εφαρμογής του νέου κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που έχει σταλεί για έγκριση στον Υπουργό Εργασίας. 

Σύμφωνα με αυτόν οι μειώσεις των επικουρικών θα γίνεται χωρίς νέα νομοθετική πρόβλεψη. Ως κριτήριο θα χρησιμοποιείται ο μηδενισμός των ελλειμμάτων κάτι που σημαίνει ουσιαστικά την κατάργηση της εγγύησης του ύψους των συντάξεων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το ποσό της σύνταξης θα καθορίζεται πλέον με υπουργική απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να μην δημιουργούνται ελλείμματα στα ταμεία. 

Ακόμα πιο σκληρή θα είναι η νομοθεσία που θα εφαρμοστεί από 1-1-2015. Οι επικουρικές συντάξεις θα αλλάζουν ανά τρίμηνο και θα μειώνονται  αν συρρικνώνονται τα έσοδα. Η σχέση αυτή μεταξύ εσόδων των ταμείων και καταβολής επικουρικών συντάξεων αναμένεται να οδηγήσει αιματηρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Η μεγάλη ανεργία σε συνδυασμό με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και τη ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν δημιουργούν καμία αισιοδοξία για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…