Αστυνομικός και μία γυναίκα οι νεκροί-Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει από τρακάρισμα και σκόρπισε τον θάνατο

Νεαρός αστυνομικός είναι ο ένας από τα δύο θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη, που έγινε σήμερα λίγο μετά τις…

2168344 0

Νεαρός αστυνομικός είναι ο ένας από τα δύο θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη, που έγινε σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί και μία γυναίκα. Ο αστυνομικός ήταν 23 ετών, ονομάζεται  Αναστάσιος Χριστοδουλίδης, υπηρετούσε στην Τροχαία, ήταν αποσπασμένος στην Αμυγδαλέζα και μετέβαινε σήμερα στο Αλλοδαπών για να παρακολουθήσει σεμινάριο σχετικά με μέτρα πρόληψης για τον ιό Έμπολα.

Νεκρή επίσης είναι μια 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία βρισκόταν στην στάση, ενώ ακρωτηριασμένη και σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε και εισήχθη άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μία 65χρονη πεζή γυναίκα, η οποία επίσης βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Κατά το  δυστύχημα τραυματίστηκε και ο υπαίτιος οδηγός του τροχαίου δυστυχήματος από την Αλβανία, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Τζάνειο, ένας ακόμη άντρας από την Αίγυπτο που επέβαινε σε μοτοποδήλατο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα από το Μεταγωγών και ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες και για ένα ανήλικο κορίτσι που έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση, αλλά ευτυχώς τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Πηγές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας παρασύρθηκαν φαίνεται από το γεγονός ότι η νεκρή γυναίκα ήταν πολύ μικροκαμωμένη και νόμιζαν αρχικά ότι ήταν παιδί, λόγω του ότι ήταν και τρομερά δύσκολη η αναγνώρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δευτερόλεπτα πριν το φριχτό δυστύχημα, ο οδηγός του Smart είχε συγκρουστεί με ταξί. Στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο που έγινε η σύγκρουση ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας μάλιστα και τον κόκκινο σηματοδότη. Αμέσως μετά έχασε τον έλεγχο του οχήματος παρέσυρε πρώτα την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν έξω από το περίπτερο και την διαμέλισε, παρέσυρε και τραυμάτισε τον σύζυγό της και στη συνέχεια παρέσυρε το μηχανάκι τραυματίζοντας τον Αιγύπτιο οδηγό, έπεσε πάνω στη στάση λεωφορείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, σκοτώνοντας τον νεαρό αστυφύλακα και στη συνέχεια προκάλεσε καραμπόλα τουλάχιστον τριών οχημάτων. Μάλιστα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους.

Για το περιστατικό προχώρησε σε δήλωση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας: «Πραγματικά τα λόγια περιττεύουν. Για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ανείπωτου πένθους. Σε λιγότερο από 12 ώρες χάσαμε δύο νέους Αστυνομικούς σε δύο τραγικά τροχαία δυστυχήματα. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για τον Αστυφύλακα Αναστάσιο Χριστοδουλίδη, έναν νέο άνθρωπο, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαζί με τον Αναστάσιο Χριστοδουλίδη έχασε τη ζωή του ένας ακόμη συνάνθρωπός μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας». Με εντολή του Υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν σήμερα και αύριο μεσίστιες.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…