Newsroom

Newsroom

Νέα "κόλπα" φοροδιαφυγής στον… ορίζοντα – Τι αποκάλυψαν Παπανάτσιου και ΣΔΟΕ

Νέου τύπου φοροδιαφυγή μέσω των εταιρικών σχημάτων που εμφανίστηκαν με αφορμή την κρίση, όπως οι ΙΚΕ (Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, γνωστές και ως οι εταιρίες του ενός ευρώ από το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την ίδρυσή τους) αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

5a6b51061dc52452088b4587

Όπως προκύπτει από την συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη, το σύστημα της εν λόγω φοροδιαφυγής έχει ως εξής: Επιχειρηματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και βάζουν «μπροστινούς – αυτοφωράκηδες» οι οποίοι ανοίγουν στο όνομά τους ΙΚΕ ή μονοπρόσωπες ΕΠΕ με το ίδιο αντικείμενο εργασιών, την ίδια διεύθυνση έδρας ενώ οι παλαιοί επιχειρηματίες δηλώνονται ως εργαζόμενοι.

Όπως ανακοίνωσε ο Σ. Θωμαδάκης «σε έρευνα μαζί με την ΑΑΔΕ σε μια τέτοια επιχείρηση πώλησης αναψυκτικών και νερού, με τζίρο 3 εκατ. στον οποίο αναλογούσε ΦΠΑ 275.000 ευρώ διαπιστώσαμε ότι δεν αποδόθηκε ποτέ. Από το ταμείο της εταιρείας κατασχέθηκαν 70.000 ευρώ μετρητά».

Σε άλλη υπόθεση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε εισαγωγική εταιρεία καφέ βρέθηκαν ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία και ο έλεγχος οδήγησε σε άλλες 7 επιχειρήσεις μία εκ των οποίων ήταν γνωστή φίρμα στην κατασκευή θυρών ενώ άλλη μία κατασκεύαζε φέρετρα και άλλη πωλούσε νερά και αναψυκτικά. Συνολικά από τρεις ελέγχους έχουν ήδη 25 επιχειρήσεις.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…