Newsroom

Newsroom

Νέα επιτυχία από την Υ.Π.Α – Ένα βήμα πιο μπροστά η Ελλάδα από την Τουρκία σε αεροπορικά ζητήματα

Μία ακόμη επιτυχία, μέσα σε 3 ημέρες, από την εκλογή της Ελληνίδας εμπειρογνώμονος στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), από την Υ.Π.Α και το αρμόδιο υπουργείο.

5836e5601dc524e67d8b469d

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η Ελλάδα αναλαμβάνει με πρόεδρο τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την τριετία 2017 – 2019 την Προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group – CERG).

H CERG είναι μια από τις τέσσερις εναλλασσόμενες ομάδες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (European Civil Aviation Conference – ECAC). Τα κράτη – μέλη τής κάθε ομάδας αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την προεδρία της και η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα θέτει υποψηφιότητα για την εκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας τη στήριξη των μελών της ομάδας της, των υπολοίπων κρατών – μελών της ECAC, αλλά και Οργανισμών με τους οποίους η ECAC έχει έρθει σε συμφωνία.

H CERG αποτελείται από εννέα ακόμα κράτη – μέλη: τη Βουλγαρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη ομάδα κρατών του ευρωπαϊκού χώρου με βαρύνοντα λόγο στο ευρωπαϊκό και διεθνές αεροπορικό γίγνεσθαι.

Η χώρα μας αν και νεοεισερχόμενο μέλος της ομάδας (Νοέμβριος 2014) κατάφερε με συντονισμένες και εύστοχες προσπάθειες της Διοίκησης της ΥΠΑ να αναλάβει πολύ σύντομα την προεδρία.

Ως προεδρεύουσα χώρα για την ερχόμενη τριετία, με αρμόδιο φορέα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στενά συνεργαζόμενη με τους συναρμόδιους φορείς, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις του αεροπορικού χώρου, προασπίζοντας τα συμφέροντα του CERG και τις εθνικές μας θέσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που ειδικά η Τουρκία αμφισβητεί ολοένα και πιο έντονα την δικαιοδοσία της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…