Newsroom

Newsroom

Νέα επίθεση Σόιμπλε κατά του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικές τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα προσθέτοντας ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.

592db39a1dc524041d8b478a

«Αυτή τη στιγμή διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια» δήλωσε ο Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε σαρκαστικά «να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια. Με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία επί των προτάσεων για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Κάνουμε άλλη μια προσπάθεια να συμφωνήσουμε, όχι απλά σε κοινές αρχές όσον αφορά στη φορολόγηση των εταιρειών, αλλά σε ένα κοινό σύστημα», τόνισε ο Σόιμπλε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι σχετικές προτάσεις πριν από την ψηφοφορία στη Γαλλία για την ανάδειξη νέας Εθνοσυνέλευσης στις αρχές του Ιουνίου.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε εξάλλου πως η Γερμανία θα πρέπει να συνεχίσει να επαγρυπνεί, καθώς αντιμετωπίζει ολοένα εντεινόμενο διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…