Newsroom

Newsroom

Νέα επίθεση φοβάται η Μέι – "Αστακός" η Βρετανία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας λόγο για πιθανή «επικείμενη» απειλή και δεν απέκλεισε νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Ανακοίνωσε ότι ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού σε «κρίσιμο». Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που το επίπεδο ασφαλείας αναβαθμίζεται σε κρίσιμο».

5924a5f61dc524df738b45cc

Η Μέι τόνισε ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων – αντί για ένοπλους αστυνομικούς – θα φρουρούν πλέον κτίρια που μπορεί να αποτελούν δυνητικά στόχους ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναπτύσσεται στρατός σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία και σημαίνει ότι εκτιμάται πως επίκειται τρομοκρατική επίθεση και τίθενται σε εφαρμογή τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Άλμπερτ στο Μάντσεστερ και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μάνστεστερ, ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…