Newsroom

Newsroom

"Ναι" στην παρακολούθηση των συνομιλιών από τις μυστικές υπηρεσίες και "Όχι" στην αύξηση των συντάξεων είπαν οι Ελβετοί

Με ποσοστό 66% οι Ελβετοί τάχθηκαν υπέρ της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών τους και της δραστηριότητάς τους στο διαδίκτυο από τις μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποτρέπονται ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές.

57e7dc451dc524dd0d8b459d

Όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις τις προηγούμενες ημέρες, η νίκη του «ναι» ήταν βέβαιη αλλά όχι με τόσο μεγάλα ποσοστά. Στο δημοψήφισμα το 66% των ψηφοφόρων ενέκρινε τον νόμο για τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων gfs.bern.

Εκτός από τις παρακολουθήσεις των συνομιλιών τους, οι ψηφοφόροι τάχθηκαν με ποσοστό 60% εναντίον της αύξησης των συντάξεών τους, καθώς πείστηκαν από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το οικονομικό κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο.

Ακόμη, απορρίφθηκε με ποσοστό 63% μια πρωτοβουλία πολιτών για τη μείωση της κατανάλωσης των φυσικών πόρων.

Πλέον, ο νόμος για τις παρακολουθήσεις -ό οποίος είχε ψηφιστεί στο κοινοβούλιο το 2015 αλλά Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών ζήτησαν να αποφασίσει και ο λαός- θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Έτσι, οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται από τη σοβαρότητα μιας απειλής, να παρακολουθούν για προληπτικούς λόγους την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προσώπων, καθώς και τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο, αλλά και να διενεργούν έρευνες σε σπίτια, οχήματα ή αποσκευές.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…