Να τον ακούτε το Θανάση Μαυρίδη του Φιλελεύθερου όταν μιλάει για οικονομία και επιχειρηματικότητα – Τι έγραφε για Λαυρεντιάδη

Το «επιχειρηματικό θαύμα» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φαίνεται πως εξήρε από το 2008 με άρθρο του στο Capital ο Θανάσης Μαυρίδης του Φιλελεύθερου

Λαυρεντιάδης 0

«Πραγματικό φαινόμενο» χαρακτηρίζει ο Θανάσης Μαυρίδης τον κατηγορούμενο για το κακούργημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σε άρθρο του το «μακρινό» 2008, ο νυν δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου εξέφραζε τον θαυμασμό του σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη αλλά και την προτροπή του να ασχοληθεί και με τα λιμάνια, για να «βγει κερδισμένο» και το ελληνικό δημόσιο.  

Συγκεκριμένα, έγραφε:

Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. Είναι ο άνθρωπος που κατόρθωσε να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό «θαύμα», που όμοιό του θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναδούμε στην ελληνική πραγματικότητα. Την περασμένη Παρασκευή έκανε τη μεγάλη του κίνηση. Πούλησε τις συμμετοχές του και συγκέντρωσε ρευστότητα για το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα: Τα λιμάνια!

Η δημιουργία χρηματιστηριακών υπεραξιών είναι το όνειρο κάθε επιχειρηματία. Αλλά λίγοι είναι εκείνοι που τα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στο βαθμό που το κατάφερε ο κ. Λαυρεντιάδης. Ακόμη πιο λίγοι είναι εκείνοι που είδαν τις μεγάλες χρηματιστηριακές τους αποτιμήσεις να εξαργυρώνονται στο ταμπλό.

Η Νεοχημική δεν είναι η Microsoft. Ούτε η Alapis έγινε η μεγάλη πολυεθνική με την εξαγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Λαυρεντιάδης, όμως, κατόρθωσε να «πουλήσει» σωστά το προϊόν του και γι΄ αυτό και μόνο το γεγονός του αξίζουν συγχαρητήρια.

Σύμμαχός του σε αυτή του την προσπάθεια οι καλές του σχέσεις με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές. Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είναι από εκείνους τους επιχειρηματίες που έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους. Δεν έκανε επίδειξη του πλούτου του, δεν απασχόλησε τους κουτσομπολίστικες στήλες των εφημερίδων και των περιοδικών. Τη δουλειά του κοίταζε και οι μέτοχοί του δεν μπορούν παρά να είναι ευχαριστημένοι με τα όσα τους έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Λαυρεντιάδης στα λιμάνια; Γιατί όχι; Αν κατόρθωσε να βγάλει χρήματα από την Νεοχημική, τότε από τα λιμάνια θα βγάλει χρυσάφι. Και μαζί με τον κ. Λαυρεντιάδη έχει ελπίδες να κερδίσει και το ελληνικό δημόσιο…

Εδώ και 10 χρόνια ο κ. Μαυρίδης συνεχίζει να έχει την ίδια «αδυναμία» στους νεοφιλελεύθερους Λαυρέντηδες και την οικονομική πολιτική την οποία υπερασπίζονται και υπηρετούν.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…