"Nα πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου" λέει ο Αλεξιάδης

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει από τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου, που κατέχουν μία πρώτη κατοικία και έχουν συγκεκριμένα φορολογικά χαρακτηριστικά, αλλά να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες», δήλωσε στη Βουλή ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και χαρακτήρισε «παραφιλολογία» όσα ακούγονται σχετικά με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

56fe40aa1dc524f4668b462d

Κάλεσε δε τα ΜΜΕ «που κάνουν διαρκώς συνδέσεις από κινητοποιήσεις για πλειστηριασμούς» να κατανοήσουν ότι άλλο είναι το θέμα των μεγαλοοφειλετών, που πρέπει να πληρώσουν, και άλλο είναι η συνεχής κριτική προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να θέλει κανείς να προστατεύεται πρώτη κατοικία αξίας πέντε εκατ. ευρώ, ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει μεγάλα εισοδήματα και χρήματα σε θυρίδες αλλά χρωστάει στο Δημόσιο. «Αν και κάποιοι κάνουν κινητοποιήσεις για να προστατεύσουμε μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν 1,5 εκατ., έχουν πέντε διαμερίσματα απούλητα, κρίνονται», πρόσθεσε.

Σχετικά με την τροπολογία της ΝΔ είπε ότι ενώ, ορθώς, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται η ανάγκη αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στο κείμενο της δεν υπάρχει η φράση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Γίνεται λόγος για αναστολή της κατάσχεσης ακινήτων, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και υποστήριξε ότι αν εφαρμοζόταν αυτή η ρύθμιση θα έχανε το Δημόσιο από οφειλέτες του, καθώς θα δέσμευαν οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι πιστωτές τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, και το Δημόσιο θα απεμπολούσε τα δικαιώματά του.

Υπέρβαση των στόχων στα έσοδα

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής Οικονομικών επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2007, κατέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται υπέρβαση των στόχων στα έσοδα σε όλους τους τομείς και ζήτησε από την αντιπολίτευση να πει σε ποια άλλη περίοδο έχουν γίνει τόσα πολλά ως προς τους ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Αναφορικά με τις επιστροφές των φόρων, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο εννεάμηνο υπάρχει υπέρβαση στόχου κατά 280 εκατ. ευρώ, ήτοι 14%. Σχετικά με όσα ακούγονται περί έκρηξης των ληξιπρόθεσμων, μίλησε για «καταστροφολογία και εξήγησε ότι το συνολικό ύψος τους είναι 92,4 δισ. ευρώ και με τον ρυθμό αύξησής της στο πρώτο οκτάμηνο του 2016, είναι 5,1 δισ. ευρώ, ενώ ήταν 6,3 δισ. ευρώ το 2015, 7,2 δισ. το 2014 (τη χρονιά του success story δηλαδή) και στα 5,1 δισ. ευρώ το 2013.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…