Newsroom

Newsroom

Να γιατί ο κόσμος λατρεύει τη "θεά της μελανίνης"

Τις τελευταίες ημέρες, η Khoudia Diop έχει κατακτήσει το διαδίκτυο. Ο λόγος; Η απίστευτα σκουρόχρωμη επιδερμίδα της.

57ff6e091dc524661b8b484b

Αποκαλώντας τον εαυτό της «θεά της μελανίνης» η νεαρή έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο μέσα από την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει στα social media.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποκλίνονται στην ομορφιά της και εκείνη δίνει το δικό της μήνυμα για τα πρότυπα της ομορφιάς και τον ρατσισμό.

Οι φωτογραφίες της στο instagram έχουν αποθεωθεί, και η ίδια έχει γίνει το πρότυπο για πολλές γυναίκες.

Με έδρα τη Σενεγάλη, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, το νεαρό μοντέλο πρωταγωνίστησε στην καμπάνια «The Colored Girl» η οποία υμνεί τις γυναίκες με διαφορετικό χρώμα, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την πεποίθηση ότι το ανοιχτόχρωμα δέρμα είναι πιο ελκυστικό από το σκουρόχρωμο.


Το project αποτελείται από μια φωτογράφηση γυναικών διαφόρων χρωμάτων, όπου η Khoudia ξεχώρισε με το εξαιρετικά σκούρο δέρμα της.

Η ίδια τόνισε ότι έχει αρνηθεί να ανοίξει το δέρμα της, (όπως κάνουν πολλές γυναίκες αφρικανικής καταγωγής) υπό την πίεση των στερεοτύπων της ομορφιάς. Αντιθέτως, ονόμασε τον εαυτό της Melanin Goddess (θεά της μελανίνης).

Αν και έχει βιώσει πολλές φορές εκφοβισμό και ρατσισμό μεγαλώνοντας, η Khoudia δεν άφησε τίποτα να μειώσει την αυτοπεποίθηση της.

Πολλοί της έδιναν υποτιμητικά ψευδώνυμα για να την κάνουν να αισθανθεί άσχημα, όμως κατάφεραν το αντίθετο. Εκείνη «αγκάλιασε» τη διαφορετικότητά της και έγινε ένα επιτυχημένο μοντέλο χάρη σε αυτήν.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει στο προφίλ της στο Instagram και η αυτοπεποίθησή της έχουν προκαλέσει θύελλα στο διαδίκτυο.

Η ίδια λέει: «Δεν ήρθαμε στη ζωή για να είμαστε τέλειοι… δεν είναι απαραίτητο να μας αγαπούν όλοι σε αυτό το ταξίδι, να μας επιλέγουν όλοι ή να μας καταλαβαίνουν όλοι. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε αρκετά γενναίοι για να αφήσουμε τον καθένα να προσπαθήσει να πετύχει αυτό που θέλει».

Οι πάνω από 200.000 followers της τη θαυμάζουν και τη λατρεύουν για την αυτοπεποίθησή της, τον μοναδικό τόνο του δέρματός της και την εξαιρετική φυσική ομορφιά της.



Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…