Newsroom

Newsroom

Να γιατί είναι βλαβερό να έχετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού

Η συνήθεια της μεταφοράς χρημάτων και άλλων σημαντικών προσωπικών αντικειμένων σε ένα πορτοφόλι στην πίσω τσέπη του παντελονιού, φαίνεται πως είναι βλαβερή, όχι μόνο επειδή είναι εύκολο για κάποιον πορτοφολάκια να το κλέψει.

57222b061dc5246c1f8b4eee

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες και ορθοπεδικούς ένα παχύ πορτοφόλι στην πίσω τσέπη προκαλεί βλάβες στην πλάτη, τους ώμους, τον αυχένα και στη λεκάνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό συμβαίνει διότι καθώς κάθεστε πάνω σε ένα πορτοφόλι στη μία άκρη του κορμού σας, δημιουργείται μία ασυμμετρία και ανισορροπία η οποία δημιουργεί προβλήματα στη λεκάνη και τους γοφούς.

Έχοντας τον έναν γοφό ψηλότερα από τον άλλο κάνει την πλάτη και τον λαιμό να προσπαθούν να εξισορροπήσουν αυτή την ασταθή κατάσταση, κάτι που επιβαρύνει τις συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου σώματος, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται αρκετά μακριά από το επίμαχο πορτοφόλι.

Μάλιστα υπάρχει και το ενδεχόμενο το φουσκωμένο πορτοφόλι να προκαλέσει βλάβες και στη σπονδυλική στήλη, καθώς την υποχρεώνει να γέρνει και αναγκάζει το σώμα να καταβάλει δύναμη για να εξισορροπήσει αυτή την ανωμαλία.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα για τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, τους μύες και τους δίσκους, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος ακόμα και βλάβη σε ζωτικά σημεία.

Ενώ την ίδια στιγμή ένα πορτοφόλι στην πίσω τσέπη θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό σε έναν αριθμό σημαντικών δομών στην περιοχή των γλουτών, συμπεριλαμβανομένων ζημιών στα νεύρα, τους μύες, της αρτηρίες και τις φλέβες.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…