Newsroom

Newsroom

Ν. Παππάς: "Λογαριασμοί του Καραγκιόζη", οι υπολογισμοί της ΝΔ για το ΑΕΠ

Στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την αποτροπή του 2% επιπλέον λιτότητας που επετεύχθη, το χρέος, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους που θα επιδιώξει η κυβέρνηση αλλά και το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Κόντρα.

591ff5321dc524037e8b4567

«Απετράπη «το 2% επιπλέον λιτότητα που επιζητούσε το ΔΝΤ και η Ν.Δ. επέμενε να υπογράψουμε και φτάσαμε στη ρύθμιση μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος. Αυτή ήταν μια τεράστια μετατόπιση, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ αρνητικά για την ελληνική οικονομία», είπε αρχικά ο Νίκος Παπάς και χαρακτήρισε τους τους υπολογισμούς της Ν.Δ. για τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ, «Λογαριασμούς του Καραγκιόζη»

Αν εφαρμόσουμε αυτό το συλλογισμό για τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. ο λογαριασμός είναι 40 δις. Υπενθύμισε μάλιστα ότι με τη διακυβέρνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαμε 25% μείωση του ΑΕΠ απώλεια 1 εκ. θέσεων εργασίας

Ο κ. Παππάς ανέφερε αναλυτικά τα οφέλη που θα υπάρξουν για τους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση από τα αντίμετρα, όπως η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι ρυθμίσεις για οφειλές προς το Δημόσιο που, όπως υπενθύμισε, περιλαμβάνονταν στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τα σχολικά γεύματα.

«Οικοδομούμε θεσμούς ενός νέου κοινωνικού κράτους» το οποίο όπως υποστήριξε ήταν ανύπαρκτο στη χώρα. Αυτό που υπήρχε στην Ελλάδα δεν ήταν κοινωνικό κράτος αλλά διαφορετικές δομές ασφάλειας και πρόνοιας ανά κοινωνική ομάδα. Αυτό αποτελούσε «μια στρέβλωση με τα ευγενή ταμεία και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στις γενικές ρυθμίσεις του ΙΚΑ που υπολείπονταν ακόμα και για τα απαραίτητα».

Όσο αφορά τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες όπως υπογράμμισε «δεν είναι δικαιολογημένες» και κάλεσε όπως ο νόμος ορίζει ο 4339/2015, να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο διαγωνισμό.

Αν εμπιστεύεται κάποιος τις δημοσκοπήσεις τώρα θα ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ. είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση τονίζοντας ωστόσο ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για την κυβέρνηση μπροστά της που θα κυλήσει «πολύ νερό στο αυλάκι».

Πηγή: Αυγή

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…