Newsroom

Newsroom

Ν. Παππάς: Έξω από τη λογική της ΝΔ η διεκδίκηση

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να συλλάβει ότι μπορείς να δώσεις μία πολιτική μάχη και να κερδίσεις κάποιο έδαφος.

589317341dc5243d4f8b482e 2

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο κ. Παππάς,  υπογράμμισε ότι «με την κατ’ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι η διεκδίκηση αναγκαστικά οδηγεί σε απώλειες και η πολιτική διαπραγμάτευση είναι εναντίον των συμφερόντων της χώρας».

Σχολιάζοντας όσα ακολούθησαν, o υπουργός εκτίμησε ότι «αυτά είναι έξω από το σύστημα σκέψης της ΝΔ». «Εκεί έχουμε τις κολεγιές με τη διαπλοκή και την υπεραπόδοση ως προς την διάθεση να υποστηρίξει μέτρα λιτότητας», υπογράμμισε.

«Μετά και την τελευταία εξέλιξη είναι καλό να σκεφτούμε πώς βρεθήκαμε από το προηγούμενο Eurogroup στο προχθεσινό, από την εικόνα ότι το ΔΝΤ μπόρεσε να τραβήξει στην ακραία θέση για μέτρα 2% του ΑΕΠ “εδώ και τώρα” και άλλους εταίρους, στην εξέλιξη με συμφωνία να μην παρθούν μέτρα μέχρι το 2018 και όποια παρέμβαση από το 2019 με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αυτό που έχει μεσολαβήσει είναι ακριβώς η πολιτική μάχη», είπε ο κ. Παππάς.

Ο καθένας οφείλει πλέον να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, όπως η Ελλάδα έτσι και οι άλλες πλευρές, συνέχισε ο υπουργός, σχολιάζοντας την πιθανότητα με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων να συνεχιστούν τα προσκόμματα.

Η πολιτική ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται ωστόσο, τόνισε ο κ. Παππάς, «δεν επιτρέπει παλινωδίες και ουδείς εκ των παρατηρητών μπορεί να ερμηνεύσει τη στάση και τις αλλαγές διατυπώσεων ηγετικών κύκλων της Γερμανίας, όπως του κ. Σόιμπλε, εάν τις αφήσει έξω από το κάδρο των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στο κάδρο των γερμανικών εκλογών ως παράδειγμα, προς μίμηση για κάποιους, προς αποφυγή για κάποιους άλλους. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που και η ελληνική πλευρά οφείλει καθημερινά να ζυγίζει, να μετράει, αναλόγως να αξιοποιεί».

Αναφερόμενος στα πιθανά «αντίμετρα» που θα προωθήσει η κυβέρνηση, σημείωσε ότι τα κυβερνητικά κλιμάκια «δουλεύουν αυτή τη στιγμή … η τελική κλίμακα παρεμβάσεων που θα αποφασιστεί θα καθορίσει και την προτεραιοποίηση των μέτρων … πολλά σενάρια μπορούν να βγουν, υπάρχουν πεδία με πολύ υψηλή φορολογία και η αύξηση του ΦΠΑ κάθε άλλο παρά βοηθάει και την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση.

Ειδικά για το συνταξιοδοτικό, ο κ. Παππάς είπε ότι «όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρές», καθώς το θέμα εξαντλήθηκε στην πρώτη αξιολόγηση. Μπορεί κάθε πλευρά να «κάνει μία μικρή υποχώρηση, αλλά όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα πρέπει να μην θίγουν στρώματα που έχουν θιγεί στο παρελθόν».

Πηγή: stokokkino.gr 

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός