Μυστήριο με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη – Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στο αμάξι που οδηγούσε

Νεκρό φέρεται να εντόπισαν οι αρχές της Βραζιλίας τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοούνταν από την Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έλληνας Πρέσβης, βρέθηκε απανθρακωμένη σορός ενός άνδρας η οποία, όπως αναφέρουν οι βραζιλιανικές αρχές πρόκειται για τον Αμοιρίδη. Την ίδια στιγμή, το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον Έλληνα πρέσβη, αφού δεν υπάρχει επίσημη ταυτοποίηση.

5865f78a1dc5244b408b45f4 1

Σύμφωνα με πληροφορίες το λευκό αυτοκίνητο που ο οδηγούσε ο Αμοιρίδης βρέθηκε καμμένο σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, μια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από το Ρίο. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο απανθρακωμένος άντρας που βρέθηκε μέσα είναι ο εξαφανισμένος Έλληνας πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης, καθώς οι πινακίδες του αυτοκινήτου ταιριάζουν με αυτές του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης.

Για την ώρα οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αν και αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, δεδομένου ότι δεν ζητήθηκαν λύτρα.Το Ρίο Ντε Τζανέιρο έχει τεράστια ποσοστά εγκληματικότητας και την περίοδο των χριστουγέννων, αφού χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη, αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα». 

Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε πως «αναμένουμε τις βραζιλιάνικες Αρχές». Φαίνεται δε πως η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον κ. Αμοιρίδη ήταν πριν από τρεις ημέρες σε φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. 


Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ίχνη του Κυριάκου Αμοιρίδη, όπως μεταδόθηκε, χάθηκαν μετά από επίσκεψή του σε ένα φτωχό προάστιο της βραζιλιάνικης πόλης το βράδυ της Δευτέρας. 

Οι βραζιλιανικές αρχές δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το ποιος δήλωσε την εξαφάνισή του ή για ποιο λόγο βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μία εργαζόμενη της ελληνικής πρεσβείας στη Μπραζίλια σχολίασε ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και αναμενόταν να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας στις 9 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε διακοπές από τις 21 Δεκεμβρίου και αναμενόταν να επιστρέψει στη Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του βραζιλιάνικου σταθμού Globo, ο πρέσβης ζει στην Μπραζίλια και είχε ενημερώσει πως θα βρεθεί στο Ρίο με την σύζυγό του για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Την εξαφάνιση του 59χρονου άνδρα δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της οικογένειάς του.

Δεν επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

“Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση” είπε στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που σημειώνουν πως βρέθηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης απανθρακωμένος σε ένα αυτοκίνητο.

“Οι έρευνες συνεχίζονται” τόνισε ο κ. Αμανατίδης και είπε ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιανικες αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα.


Εν αναμονή ιατροδικαστικής εξέτασης από τις αρχές της Βραζιλίας

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας επιβεβαιώθηκε ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια ιατροδικαστικού ελέγχου και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την εξαφάνιση

Την Πέμπτη, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.”

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…