Μπουτάρης: Τρεις Μακεδονίες, σε Ελλάδα, πΓΔΜ και Βουλγαρία

"Πονεμένη" χαρακτήρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την "ιστορία του μακεδονικού" στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε απόψε, σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

5a665ce71dc52422058b4591

“Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία”, ήταν η απάντηση του δημάρχου σε ερωτήσεις για το ονοματολογικό και το συλλαλητήριο.

Ο κ.Μπουτάρης πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ”.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική και πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι “να γίνει η πόλη πιο ευχάριστη στους επισκέπτες”.

Σε άλλες ερωτήσεις, χαρακτήρισε τη δουλειά του δημάρχου “λειτούργημα και όχι επάγγελμα”, πρόσθεσε πως “η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ νιώθω ότι φθείρομαι”, ενώ δεν τους ξεκαθάρισε εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για τρίτη θητεία. “Είμαι 75 ετών σήμερα. Ξέρω πώς θα είμαι στα 77 μου;”, αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε στις ερωτήσεις απόφοιτων, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ανοίγοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου που θα συντονίζει το επόμενο διάστημα ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κοτσιφός.

Κριτική από τον Στ.Καλαφάτη

Ωστόσο, η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

“Συζητάμε ένα σημαντικό θέμα, το σχέδιο της πόλης για τα επόμενα 30 χρόνια. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ, δεν λείπει κανείς, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης”, είπε ο κ.Καλαφάτης.

Πρόσθεσε πως “βλέπω ότι τον δήμαρχο τον απασχολεί περισσότερο το μέλλον του, παρά το μέλλον της πόλης. Είναι δυνατόν; Έχει περισσότερο ενδιαφέρον η συνέντευξη του δημάρχου σε σπουδαστές του Αριστοτελείου;”.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…