Newsroom

Newsroom

«Μπλόκο» στους φασιστες στην Καλλιθέα: Συμπλοκές, μολότοφ και συλλήψεις πριν την παρέλαση (εικόνες – video)

Ομάδα ακροδεξιών κινήθηκε απειλητικά εναντίον αντιφασιστικής συγκέντρωσης σωματείων και φορέων της πόλης

4755949

Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή επιχείρησαν να βάλουν μέλη σωματείων και φορέων στην Καλλιθέα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία μελών της ναζιστικής οργάνωσης στους εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα πηγές της Αστυνομίας που επικαλείται η ΕΡΤ, η ομάδα των λαϊκών επιτροπών αποτελούνταν από 150 άτομα, ενώ συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων. 

Ωστόσο, συγκέντρωση πραγματοποιούσαν και περίπου 40 χρυσαυγίτες, οι οποίοι φέρονται να κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή με την αστυνομία. Μάλιστα, οι χρυσαυγίτες πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ συνελήφθησαν 12 ακροδεξιοί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία και οι δώδεκα ανήκουν σε ακροδεξιές ομάδες αλλά ειδικά ο ένας, ηλικίας 24 ετών, είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού.

Οι 12 συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στο αυτόφωρο.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα».

kalithea 02

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους-κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο».

Σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε με ανακοίνωσή της και η ΚΕΕΡΦΑ που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία τονίζει ότι «Οι θρασύδειλοι, κουκουλοφόροι φασίστες εμφανίστηκαν στην παρέλαση με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ανοίγοντας πανό με φασιστικά συνθήματα και ελληνική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό πάνω».

kalithea 13

«Τα αντιφασιστικά μπλοκ με την μαζικότητα απώθησαν τους φασίστες και το μόνο που έδωσε την δυνατότητα εμφάνισης στους φασίστες ήταν η αστυνομία που μπήκε μπροστά τους σαν προστατευτική ασπίδα και συνδιαλέγονταν μισή ώρα με τους υμνητές του Ολοκαυτώματος και του Χίτλερ.Την ίδια στιγμή ενώ με το ένα χέρι προστάτευαν τους φασίστες με το άλλο επιτέθηκαν στους αντιφασίστες- τριες με γκλοπ και με κρότου λάμψης, προκαλώντας τον τραυματισμό μελών του ΚΚΕ που κατέληξε και σε μια διακομιδή στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

kalithea 15

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους