Μπλεγμένοι σε σκάνδαλο στα Γρεβενά πρώην βουλευτής και νομάρχης της ΝΔ

Εμπλοκή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε σκάνδαλο στα Γρεβενά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα, που αφορά σε έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

57cfa5ce1dc524164e8b45ae

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά στο έργο «Μελέτη-Κατασκευή Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών», σχετικά με την προγραμματική σύμβαση που συνάφθηκε στις 20/12/2007, με προϋπολογισμό ύψους 800.000 ευρώ, και παρά την πλήρη εκταμίευση του ποσού από τη Νομαρχία Γρεβενών, η μελέτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δικογραφία, δεν παραδόθηκε ποτέ εξ ολοκλήρου στη Νομαρχία.

Για την υπόθεση αυτή, η ανακρίτρια Γρεβενών επέβαλε περιοριστικούς όρους σε τρία μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (ΚΕΠ) του έργου, μεταξύ αυτών και τον πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέοντα Κοψαχείλη, και ειδικότερα στέρηση εξόδου από την χώρα και παρουσία μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών.

Επιπλέον, στον τότε Νομάρχη Γρεβενών και μετέπειτα δήμαρχο της πόλεως Δημοσθένη Κουπτσίδη –σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Γρεβενών- επεβλήθη στέρηση εξόδου από την χώρα και παρουσία δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών.

«Το γεγονός ότι εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό της “Μελέτης-Κατασκευής Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής ΒΕΠΕ Γρεβενών” δεν μας εκπλήσσει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σε μία ακόμα υπόθεση που αφορά πόρους του Δημοσίου, που ταλανίζει για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία των Γρεβενών, πρωταγωνιστές είναι στελέχη της ΝΔ, που διώκονται με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι».

«Αναμένουμε από τον κατά τα άλλα λαλίστατο για τα θέματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης και των δημόσιων πόρων, Κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για το ζήτημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της ΝΔ ήρθε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ψέμα είναι ένα και το αυτό. Σήμερα, όμως, ξεπέρασαν τον χειρότερο εαυτό τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα χιλιάδες ψέματα που έχουν πει, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα. Μια δημοσκόπηση με διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου, τους κάνει να χτυπήσει η παραζάλη τους … κόκκινο. Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους γιατί ο ελληνικός λαός τους πήρε χαμπάρι».

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.