Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη για τηλεφωνικές απάτες, ναρκωτικά και κλοπές

Συνολικά 25 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

580b4f5d1dc524a2478b4613

Στη διάρκεια των ελέγχων το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 10 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, 5 άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, ένα άτομο για υπεξαίρεση και τρία άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μία συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 19 μηνών και χρηματική ποινή 6.700 ευρώ, για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης χθες συνελήφθη ένα άτομο για απάτη. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας άγνωστος κάλεσε τηλεφωνικά 60χρονο και παριστάνοντας ψευδώς τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι υπαίτιο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, ενώ απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού για την αποφυγή ποινικής διαδικασίας. Επίσης, άλλη συνεργός του, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του «υποτιθέμενου» αστυνομικού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Άνω Πόλης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 47χρονος ο οποίος μετέβη προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

Επιπλέον, κατά το περασμένο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τον εντοπισμό παράνομα εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων, κατά τους οποίους βεβαιώσαν συνολικά τέσσερις παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: seleo.gr

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…