Newsroom

Newsroom

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο αξιόπιστη, οι αγορές πρέπει να την εμπιστευθούν

Την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για πρώτη φορά από το 2009 ανακοίνωσε και επισήμως ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ευχάριστο γεγονός.

59662d771dc524d27a8b4573

«Το 2009 το έλλειμμα 15% του ΑΕΠ. Επτά χρόνια αργότερα το 2016 αυτό το τεράστιο έλλειμμα μετατράπηκε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό» επισήμανε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα γυρίζει επιτέλους σελίδα από τη λιτότητα για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο αξιόπιστη χώρα. Ερωτηθείς για το αν αυτό μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο Επίτροπος Οικονομικών είπε ότι δεν είναι ρόλος του να κάνει πρόγνωση πότε θα αποκτήσει η χώρα πρόσβαση.

«Είναι προφανώς το επόμενο βήμα, σημείωσε. Οι επενδυτές πήραν δυο ισχυρά σήματα με την εκταμίευση της δόσης και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Θεωρώ ότι, πλέον, μπορείς να εμπιστευτείς την Ελλάδα. Αν η σημερινή κίνηση δεν αποτελεί μία ευχάριστη είδηση, τότε δεν γνωρίζω τι είναι ευχάριστο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και υπογράμμισε ότι η  Κομισιόν «θα παραμείνει στο πλευρό του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης».

Επίσης, ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Ιουλίου όπου και θα έχει επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…