ΜΚΟ Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στα Βαλκάνια!

Ηχηρά ονόματα, με σημαντικές θέσεις στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ελέγχονται για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που…

mko 1

Ηχηρά ονόματα, με σημαντικές θέσεις στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ελέγχονται για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συστάθηκε για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια. Σχετική καταγγελία έγινε γνωστή στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος άμεσα ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος τριών προσώπων.Πρόκειται για ανώτερο πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., για έναν πανεπιστημιακό καθηγητή και μέλος στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθώς και για έναν δικηγόρο και μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ονόματα των παραπάνω προσώπων και τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται στη διάθεση της «Ε» αλλά δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.

Ο κ. Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση της τέλεσης κάποιου από τα παρακάτω εγκλήματα: Της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου ή και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατ’ εξακολούθηση. Της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου ή και της Ε.Ε. Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που θα διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση εξετάζοντας τον καταγγέλλοντα και επισυνάπτοντας κρίσιμα έγγραφα για την ύπαρξη ή μη της εν λόγω ΜΚΟ. Σε περίπτωση που επαληθευτούν τα καταγγελλόμενα, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις ανωμοτί από τους τρεις καταγγελλόμενους. Ακόμη ο εισαγγελέας παρήγγειλε να επισυναφθεί βεβαίωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης σχετικά με την ιδιότητα του εμπλεκόμενου δικηγόρου, να διαπιστωθεί αν είναι εν ενεργεία.

Σύμφωνα με την επώνυμη έγγραφη καταγγελία που τέθηκε υπόψη του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, οι τρεις συμμετείχαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με την επωνυμία «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια» και έδρα την οικία του καθηγητή στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έλαβαν χρηματοδότηση ύψους 320.000 ευρώ για την υδροδότηση του Λυκείου Θηλέων στην Κορυτσά Αλβανίας, αλλά το έργο δεν εκτελέστηκε ποτέ, ενώ τα χρήματα εισπράχθηκαν από τα τρία μέλη της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
Του ΒΑΣ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ- Ελευθεροτυπία

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…