Μίχαελ Ροτ: Η Ελλάδα έχει μπει στον δρόμο της ανάπτυξης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλεί τους επενδυτές αλλά και τους εταίρους της ΕΕ να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την Ελλάδα.

59feba761dc524b70a8b4581

 Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες για τελευταία φορά με την παρούσα του ιδιότητα, τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει να πορεύεται η Ελλάδα στην οδό του εκσυγχρονισμού και της δημιουργίας θετικού κλίματος για επενδύσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στη χώρα του για τον σχηματισμό της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης είπε ότι ελπίζει πως θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη εντός ΕΕ.

« Η Ελλάδα έχει μπει σ’ έναν καλό δρόμο. Η χώρα έχει περάσει δύσκολες εποχές, κοινωνικά προβλήματα, τεράστια οικονομικά προβλήματα, η ανεργία είναι ακόμη αρκετά υψηλή, γι’ αυτό είναι σημαντικό οι άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και οι δυνάμει επενδυτές και οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα», είπε ο Γερμανός υφυπουργός και συνέχισε

« Οι άνθρωποι στην Ελλάδα πλήρωσαν πολύ ακριβά το τίμημα των περικοπών για τις μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω, οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα φέρουν σύντομα αποτελέσματα. Κατανοώ βεβαίως πολύ καλά ότι στην Ελλάδα υπάρχει η επιθυμία να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους. Ελπίζω, μετά τις προσπάθειες διευθέτησης που ήδη έχουν γίνει, να υπάρξουν και περαιτέρω προσπάθειες σχετικά με το χρέος. Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα είναι αρκετό. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εκσυγχρονίζεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα για επενδύσεις στη χώρα.»

Ο κ. Ροτ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να εκπέμψουμε και σήματα αλληλεγγύης απέναντι στο κομμάτι εκείνο του πληθυσμού της Τουρκίας που το βλέμμα του είναι στραμμένο προς την Ευρώπη”.

Σε ό,τι αφορά δε το προσφυγικό, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με τη δεδομένη κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα, “όλοι οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ