Newsroom

Newsroom

Μητρόπουλος: Η τρόικα ξαναγράφει το Εργατικό Δίκαιο!

Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν την τελική έφοδο κατά του ελληνικού λαού, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, κάνοντας λόγο…

mitropoulos 2

Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν την τελική έφοδο κατά του ελληνικού λαού, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, κάνοντας λόγο για νέο μνημόνιο-ολετήρα, που οδηγεί τους συνταξιούχους σε εξαθλίωση και τους εργαζομένους σε ισόβια εργασιακή ειλωτεία.

Σε δήλωσή του, ο Αλέξης Μητρόπουλος τονίζει:

«Παρά τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι σε λίγο τελειώνει δήθεν το μνημόνιο, κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν την τελική έφοδο κατά του ελληνικού λαού.

Δεν αρκούν οι 400 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου από τους οποίους οι πιο βάρβαροι αρχίζουν από 1/1/15 (εγγυημένη μόνο η βασική σύνταξη), από 1/1/17 (νέα μείωση του κατώτατου μισθού), από 1/1/21 (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης ανά τριετία μέχρι το 2060).

Τώρα επιβάλουν κατώτατο μισθό για όλους, καταργούν όλα τα επιδόματα και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, εγγυώνται μόνο τη βασική σύνταξη, υποχρεώνουν τους νέους μας να εργάζονται μέσω γραφείων ενοικίασης (ΕΠΑ) απαγορεύουν τη συνδικαλιστική δράση, επιτρέπουν ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, καταργούν τις εργοδοτικές εισφορές δημιουργώντας συνθήκες κραχ για τα ταμεία.

Οδηγούν τους συνταξιούχους μας σε εξαθλίωση. Τους εργαζόμενους σε ισόβια εργασιακή ειλωτεία. Πρότυπό τους ο συνταξιούχος-πένητας, ο εργαζόμενος-φτωχός, ο άνεργος- παρίας.

Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει το τέταρτο μνημόνιο,. Θα τους σταματήσει στις προσεχείς εκλογές. Θα ψηφίσει ανατροπή, ελπίδα και υπερηφάνεια, Θα ψηφίσει αριστερά».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…