Newsroom

Newsroom

Μηταράκης: Άλλα έλεγε ένα μήνα πριν, άλλα τώρα

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Νότης Μηταράκης ο οποίος πριν απο ένα μήνα περίπου, στο Hot Doc Radio και στον…

mitarakis 1

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Νότης Μηταράκης ο οποίος πριν απο ένα μήνα περίπου, στο Hot Doc Radio και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη αρνήθηκε ότι είχε εργαστεί στην εταιρεία Fidelity η οποία έχει σχέση με την El Dorado Gold που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης είχε πει οτι δούλευε “σε άλλη Fidelity η οποία ειναι θυγατρική της αμερικανικής Fidelity και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επένδυση της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα”. 

Ένα μήνα μετά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας πάλι στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, παραδέχτηκε αυτό που είχε διαψεύσει. Ότι όντως εργαζόταν στην εταιρεία που έχει σχέση με το σχήμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων χρυσού στην οποία μάλιστα, σύμφωνα με την δήλωση “πόθεν έσχες” που κατέθεσε, κατέχει τίτλους αξίας 155.000 λιρών Αγγλίας. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για “συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν” και το οποίο “δεν μπορεί να αγγίξει πριν συνταξιοδοτηθεί”. Οι τίτλοι που κατέχει ο κ. Μηταράκης ειναι αμοιβαία κεφάλαια του συνταξιοδοτικού προγράμματος της εταιρείας και ειναι ένα επενδυτικό προιόν το οποίο η εταιρεία επιλέγει που θα επενδύσει. Δηλαδή, το κάθε τέτοιο πακέτο αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδύεται απο την εταιρεία σε συγκεκριμένα έργα που έχει αναλάβει ανα τον κόσμο και η αξία τους εξαρτάται απο τη πρόοδο του έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα σε ποιο ακριβώς έργο έχουν επενδυθεί τα αμοιβαία κεφάλαια που ανήκουν στον έλληνα υφυπουργό. Εάν έχουν επενδυθεί στο ελληνικό έργο της εταιρείας, τότε η πρόοδος του σημαίνει αυτόματα την αύξηση της αξίας των τίτλων που κατέχει ο κ. Μηταράκης.   

Σε κάθε περίπτωση, τίθεται θέμα τουλάχιστον ασυμβιβάστου αφού ο κ. Μηταράκης ειναι ο αρμόδιος υφυπουργός για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα μας ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται να έχει άμεση σχέση με εταιρεία που συμμετέχει στο σχήμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.  

Ακούστε τι έλεγε στις 5 Νοεμβρίου σχετικά με το θέμα

 

Ακούστε τι είπε σήμερα (17 Δεκεμβρίου) 

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…