Newsroom

Newsroom

Μίσσας: Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε στην επόμενη φάση

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, τόνισε πως οι χαμένες βολές και το αμυντικό transition «πόνεσαν» πολύ την Εθνική ομάδα και ήταν ο κύριος λόγος του αποκλεισμού της από τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

59b989221dc5248f068b456c

«Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δεν είχαμε καλό transition στην άμυνα, κάτι που προέκυψε από την έλλειψη συγκέντρωσης. Το 50% στις βολές είναι ένα πολύ κακό ποσοστό για ένα κλειστό παιχνίδι σαν αυτό. Βιαστήκαμε στα κρίσιμα σημεία, έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό», δήλωσε.

Όσο για το περιορισμένο rotation, με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση να αγωνίζονται σχεδόν 35 λεπτά ο καθένας, ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι «είχαμε τρεις ημέρες για να ξεκουραστούμε. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τους παίκτες, όμως δεν είχαμε την κατάλληλη υποστήριξη. Τρίτον, ήμασταν μέχρι το τέλος στο παιχνίδι και οι παίκτες μας δεν ήταν κουρασμένοι σωματικά. Αυτό είναι σίγουρο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε παίκτες, αλλά όχι και την γενική ιδέα της ομάδας».A

Και συμπλήρωσε: «Σίγουρα μας μένει η πικρία, γιατί θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε στην επόμενη φάση. Όπως είδατε και οι οκτώ ομάδες που έφτασαν εδώ είναι πολύ καλές και είναι δεδομένο ότι ένα παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αν βάζαμε πέντε βολές παραπάνω θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Το επίπεδό μας ήταν πολύ καλό, παίξαμε καλό μπάσκετ και τελικά το αποτέλεσμα είναι να είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, άσχετα αν θέλαμε κάτι παραπάνω».

O Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Είναι δύσκολη στιγμή για μας. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου. Φαινόταν να έχουμε το παιχνίδι υπό έλεγχο, αλλά λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στη Ρωσία να μπει στο ματς».

Και κατέληξε: «Στο τέλος το θέμα ήταν ποιος θα πετύχαινε τα μεγάλα σουτ. Δυστυχώς πρέπει να επιτρέψουμε πίσω. Αρχίσαμε περίεργα τη διοργάνωση, αλλά βελτιωνόμασταν στην πορεία και πιστεύαμε πως είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα μας, αλλά δεν το καταφέραμε».

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…