Newsroom

Newsroom

Μία βιβλιοθήκη δρόμου στη Βουλγαρία που παρακινεί τους νέους να διαβάζουν (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη υπάιθρια βιβλιοθήκη στο Βάρνα της Βουλγαρίας, δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών με το όνομα "Rapana".

59f4ac7d1dc524f00f8b460d

O σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσουν ένα μικρό ρήγμα στον σύγχρονο τρόπο ζωής των ανθρώπων, ο οποίος βασίζεται στην ψηφιακή εποχή και την εξάρτηση από την τεχνολογία και να επαναφέρουν στην καθημερινότητα, την ομορφιά του διαβάσματος και του βιβλίου.

Η Βάρνα βρίσκεται στην παραλία και συχνά αποκαλείται η θαλάσσια πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Δεσπόζει στα ανατολικά της Βουλγαρίας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και αποτελεί σημαντικό λιμάνι της χώρας. Για αυτό το λόγο, η βιβλιοθήκη δρόμου μοιάζει με το κέλυφος ενός θαλάσσιου σαλιγκαριού. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την ταυτότητα της και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της, οι οποίοι περνούν αρκετό χρόνο δίπλα στη θάλλασσα.

Η πρωτότυπη αυτή ανοιχτή βιβλιοθήκη περιλαμβάνει καθιστικούς χώρους, ένα σημείο συνάντησης για τους καλλιτέχνες δρόμους της περιοχής, ενώ η πλήρης χωρητικότητα της είναι 1500 βιβλία.

Μία όμορφη αφηρημένη κατασκευή που έχει στόχο να παρακινήσει τους ανθρώπους να πιάσουν ένα βιβλίο στα χέρια τους, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα κινητά και τους υπολογιστές τους. 





Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…