Μητσοτάκης: "Κλείνει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης"

Ανέβασε τους τόνους ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλώντας το πολυνομοσχέδιο 4ο μνημόνιο και χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη που γνώρισε η χώρα».

591dd2c21dc524e0058b4660

«Σε λίγο οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  δεν θα διστάσουν, δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν το 4ο μνημόνιο και με τα δύο χέρια. Κι έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ισχυριζόμενος πως στα μέσα του 2015 η χώρα θα έβγαινε στις αγορές.

Κατά τα λεγόμενά του, το ότι εκτροχιάστηκε αυτός ο πραγματισμός οφείλεται στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο. «Μετατρέπεται τη χώρα σε αποικία λιτότητας» τόνισε, προσθέτοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν ξεγελάσει τους Έλληνες, η Ελλάδα θα ήταν στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει ότι ξέχασε όσα έλεγε, αλλά και δεν έμαθε τίποτα από όσα έκανε» υποστήριξε, ενώ εν συνεχεία παρέθεσε τις προβλέψεις της Κομισιόν το 2014 για το τέλος του οικονομικού έτους 2017, σε σχέση με τις τωρινές προβλέψεις. 

Οι προβλέψεις της Κομισιόν το 2014 για το τέλος του 2017 ήταν πως το ΑΕΠ θα έφτανε στα 207 δισ. ευρώ, ενώ με τις νέες προβλέψεις θα φτάσει τα 181 δισ., δηλαδή 26 δισ. απόλυτη απώλεια εθνικού πλούτου» είπε. 

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί η κυβέρνηση να περιαυτολογεί, μιλώντας για αυταπάτες, ενώ η πραγματικότητα μιλά από μόνη της για απάτη που δεν έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία».

Παρακάτω, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τις επιλογές του πρωθυπουργού, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Τι έχετε να πείτε για τις δηλώσεις Βαρουφάκη, όταν έμαθε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Ότι έβγαζε ατμούς απ’ τα αυτιά του και ότι ξέρατε πως οι εξαγγελίες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ήταν ψέμματα…» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υποσχεθήκατε δύο πράγματα: Ότι θα βάλετε τέλος στη λιτότητα και πως θα σκίσετε τα μνημόνια. Τώρα, τα υπογράφετε δύο – δύο και με τα δυο σας χέρια» παρέθεσε, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα από το τρέχον πρόγραμμα και «πολύ περισσότερο για μετά το τέλος του προγράμματος».

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον κ. Μητσοτάκη να στηλιτεύει τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών περί παραίτησης σε περίπτωση μείωσης του αφορολογήτου. 

«Θα ψηφίσετε και με τα δύο χέρια επιπλέον μέτρα απ’ όσα προβλέπει η συμφωνία. Που πήγε τώρα η αξιοπρέπεια; Ο δε κ. Τσακαλώτος είναι ο πρώτος που θα φορολογήσει ακόμη και όσους παίρνουν 500 ευρώ τον μήνα. Ο δε κ. Καμμένος διαβεβαίωνε τους ενστόλους ότι δεν θα πειραχτούν και τελικά φέρνει παρεμβάσεις που κάνει τους στρατιωτικούς μας να παραμιλούν. Ψηφίζετε τα πάντα αρκεί να παραμείνετε για λίγο ακόμη στα έδρανα. Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, αλλά δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Το τέταρτο μνημόνιο περιλαμβάνει μέτρα πέραν του τρίτου μνημονίου και η εφαρμογή τους υπόκειται σε συνεχείς αξιολογήσεις των δανειστών. Έχετε φαίνεται μια ιερή συμμαχία με τους δανειστές. Διότι τελικά η αξιολόγηση έκλεισε μόνο όταν συμφωνήσατε στα πάντα μεταξύ τους. Καταντήσατε να είστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρώπη».

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ «το τέταρτο μνημόνιο είναι το πιο βάρβαρο. Περιλαμβάνει μέτρα 4,9 δις που δεν τα ζητούσε κανείς πριν από ένα χρόνο». «Έχετε πάρει συνολικά μέτρα πάνω από 14 δις. Εννιάμιση φορές παραπάνω από το e-mail Χαρδούβελη το οποίο αν είχαμε ψηφίσει, θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Με τη μείωση του αφορολόγητου 1.300.000 πολίτες επιβαρύνονται για πρώτη φορά. Και 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο. Αυτό ψηφίζετε σήμερα. Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται μέτρα για το 2018, το μνημόνιο σας έχει μέτρα και για το 2017 και για το 2018. Μάλιστα σε αντίθεση με όσα λέγατε, απελευθερώνονται από διοικητική έγκριση οι ομαδικές απολύσεις» συνέχισε.

«Φτάσατε στο σημείο να λέτε ότι τα αντίμετρα είναι περισσότερα από τα μέτρα. Τότε σας έχω μια πρόταση. Μην πάρετε μέτρα, πάρτε 2 δις αντίμετρα τώρα. Γιατί δεν το κάνετε; Και εν πάση περιπτώσει αφού σας αρέσει τόσο αυτό το μείγμα πολιτικής γιατί πάτε τα αντίμετρα το 2019 και δεν τα εφαρμόζετε από τώρα;» διερωτήθηκε για να απαντήσει: «μα γιατί ξέρετε ότι αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, ενώ τα μέτρα θα κληθεί να τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση. Επιπλέον, για να δοθούν τα αντίμετρα θα προϋπάρξει αξιολόγηση από τους Θεσμούς και το ΔΝΤ. Αυτοί θα αποφασίσουν πότε αλλά κυρίως αν θα εμφανιστούν τα αντίμετρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «τα δε αντίμετρα, ακόμη κι αν εφαρμόζονταν, δεν αφορούν καν αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα». «Πιστεύετε ότι υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας ο οποίος να προσδοκά σήμερα στην εφαρμογή των αντιμέτρων; Να προσδοκά τη διάλυση της Οικονομίας από την υπερφορολόγηση, για να πιαστούν οι στόχοι και να δοθούν τα αντίμετρα; Τι θέλετε τελικά, να αποτελειώσετε την πραγματική Οικονομία για να κάνετε μικροπολιτική επιδομάτων; Ο ρόλος μιας κυβέρνησης κ. Τσίπρα είναι να βγάλει τη χώρα από τα συσσίτια και να τη βάλει στον δρόμο της ανάπτυξης» σχολίασε.

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ «για να ελαφρώσετε τώρα τους έλληνες πολίτες». «Δεν θα το κάνετε διότι πρώτον δεν θέλετε να φανεί ότι υιοθετείται το πρόγραμμα της ΝΔ και δεύτερον γιατί ανησυχείτε για το πώς θα πάνε φέτος τα έσοδα» εκτίμησε.

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Θα μας πείτε τίποτα για τα μέτρα κύριε Τσίπρα;

«Θα μας πείτε τίποτα για τα μέτρα, κ. Τσίπρα; Οι μειώσεις των συντάξεων υπήρξαν στην ομιλία σας; Μόνο τα αντίμετρα υπάρχουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. «Η μόνη χώρα που είναι σε ύφεση είναι η Ελλάδα. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας», είπε.

«Αυτό που φέρνετε είναι ή δεν είναι 4ο μνημόνιο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και απάντησε: «Είναι 4ο μνημόνιο γιατί περιλαμβάνει υποχρεώσεις που δεν είναι στο 3ο».

«Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ;», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος.

Σχολιάζοντας αναφορά του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες, για να τις δείξετε δύο χρόνια μετά, μήπως να μας δείξετε τι λέγατε δύο χρόνια πριν;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «εχουμε κάνει αυτοκριτική για τα στραβά της μεταπολίτευσης».

Απεθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε πως «δεν σας θυμάμαι ποτέ να φωνάζετε για μεταρρυθμίσεις. Δώστε κι άλλα φωνάζατε. Έχετε κάνει ποτέ αυτοκριτική;». Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη.

«Με έχετε χαρακτηρίσει τζάμπα μάγκα. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέμματα», ανέφερε εν συνεχεία και συμπλήρωσε:

«Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται και ξαναεκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει οτι χάνει, ψηφίζει απλή αναλογική».

Καταλήγοντας, κάλεσε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να κάνουν εκλογές «αν είστε τόσο σίγουροι ότι είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο».

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…