Μήνυση κατά του facebook από τον σύρο πρόσφυγα που έγινε διάσημος μετά τη selfie του με τη Μέρκελ

Τον Σεπτέμβριο του 2015, το πρόσωπο του Anas Modamani, σύρου πρόσφυγα από τη Δαμασκό, έκανε τον γύρο του κόσμου χάρη σε μια selfie με την Άνγκελα Μέρκελ σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία.

587780431dc524b7078b464b

Δυστυχώς για τον ίδιο, η φωτογραφία του που έκανε τον γύρο του κόσμου χρησιμοποιήθηκε από διάφορους διασπορείς ψευδών ειδήσεων ανά τον κόσμο, οι οποίοι παρουσίασαν τον Modamani, άλλοτε ως τρομοκράτη των Βρυξελλών, άλλοτε ως καμικάζι της επίθεσης στο Άνσμπαχ της Γερμανίας τον Ιούλιο της περασμένης, άλλοτε ως υπεύθυνο για τη φωτιά που έβαλαν κάποιο σ’ έναν άστεγο στο μετρό του Βερολίνου. Η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για την επίθεση με φορτηγό στην αγορά του Βερολίνου λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο σύρος πρόσφυγας αποφάσισε μετά απ’ όλα αυτά να καταθέσει μήνυση εναντίον του Facebook με τον δικηγόρο του Chan-Jo Jun να δηλώνει ότι πρόκειται για μια υπόθεση «συκοφαντικών ψεύτικων ειδήσεων και το Facebook αρνήθηκε να σβήσει αυτά τα περιεχόμενα, τα οποία ήταν συκοφαντικά». Με τον τρόπο αυτό ο δικηγόρος Chan-Jo Jun ελπίζει ότι θα αναγκάσει την αμερικανική επιχείρηση να σεβαστεί το γερμανικό δίκαιο, το οποίο απαγορεύει τη συκοφάντηση ή τα υβριστικά λόγια. Η δίκη θα γίνει στο δικαστήριο του Βερζμπουργκ στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…