Newsroom

Newsroom

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: "Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο"

Απαντήσεις στην εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός συνέστησε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην βάζει στο γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης εθνικά ζητήματα, ενώ για το αίτημα συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής παρομοίασε τη ΝΔ με το δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

5a3e74f11dc5241c438b4581

του Άγγελου Προβολισιάνου

Στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις εγκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα τρέχοντα εθνικά ζητήματα, ψέγοντάς τον που ενέδωσε στον πειρασμό και έριξε στο γήπεδο του κομματικού ανταγωνισμού τόσο σοβαρά θέματα. «Θέλω να θυμίσω στο Σώμα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν εντάσεις με τους γείτονες» είπε και υπενθύμισε πως πριν 20 χρόνια η Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά σε σύρραξη. «Εγώ, επικοινώνησα με τον τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο τότε πρωθυπουργός περίμενε τις ΗΠΑ για να τις ευχαριστήσει την επόμενη μέρα» σύγκρινε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για το αν υιοθετεί την άποψη του στενού του συνεργάτη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι η τουρκική προκλητικότητα οφείλεται στην προκλητική στάση της Ελλάδας στο Αιγαίο. «Υιοθετείται αυτή την άποψη;» ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς όμως ο τελευταίος να απαντά κατά τη δευτερολογία του. 

Επίσης, τόνισε προς τον πρόεδρο της ΝΔ πως εκείνος δεν λέει άλλα μπροστά και άλλα πίσω από τον τούρκο πρόεδρο, αφού «σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων τα είπα μπροστά στον κ. Ερντογάν για την κατοχή της Κύπρου και την προκλητικότητα στο Αιγαίο». Κλείνοντας τη θεματική για τα εθνικά ζητήματα, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό και έστειλε μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν πως είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, όπως και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

«Επιστρέφετε σαν το δολοφόνο στον τόπο του εγκλήματος»

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού και άσκηση φθηνής επικοινωνιακής γυμναστικής το αίτημα της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή, η οποία ήρθε στην επιφάνεια μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου Novartis.

Εν συνεχεία, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίθεται αλλά και τις παλινωδίες στην επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Εκτίθεστε γιατί πρώτον παριστάνετε στον ελληνικό λαό τους χθεσινούς. Δεύτερον, γιατί το μήνυμα που στέλνετε για το “πάρτι” του μαύρου χρήματος στην Υγεία ή των θαλασσοδανείων, του 7% από εταιρίες στα μαύρα κομματικά ταμεία σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία και της Siemens αποδεικνύουν ότι δεν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε την ελάχιστη πολιτική ευθύνη» είπε, με τον τρίτο λόγο να είναι πως η ΝΔ επιστρέφει σαν το δολοφόνο που γυρνά στον τόπο του εγκλήματος, προκαλώντας συζητήσεις για το πιο αδύναμο σημείο της: το «πάρτι», τη διαπλοκή και τις ρεμούλες. 

Ως προς την αντιφατική ρητορική του προέδρου της ΝΔ, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι πρώτα ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει σκάνδαλο, μετά ότι υπάρχει σκάνδαλο χωρίς πολιτική εμπλοκή, συνέχισε με την τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης και των προστατευόμενων μαρτύρων και τώρα χρησιμοποιεί φτηνούς αντιπερισπασμούς. «Λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει…» σχολίασε. Επίσης, στηλίτευσε δε πως ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για το επίδομα ενοικίου στην κ. Αντωνοπούλου, ευθιξία δεν επέδειξαν οι Αυγενάκης, Σαμαράς και Δαβάκης. «Η ευθιξία είναι μία λέξη που δεν εγγράφεται στο δικό σας λεξικό» συμπέρανε ο κ. Τσίπρας.

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων