Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Μπαράκ Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες

Μήνυμα αισιοδοξίας προς την Ελλάδα έστειλε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας σε ομιλία του κατά το καλωσόρισμα του νέου πρέσβη της χώρας μας στην Ουάσιγκτον, Χάρη Λαλάκου ότι ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες...

57724a9b1dc5248d5e8b4a51

…ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία.

Ο Ομπάμα ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες.

Ο αμερικανός Πρόεδρος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα ιδανικά της οποίας ενέπνευσαν τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής Δημοκρατίας, καθώς και τη σπουδαία συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας τόσο στην πρόοδο και εξέλιξη της αμερικανικής κοινωνίας, όσο και στη διαμόρφωση των άρρηκτων δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ο πρέσβης Χάρης Λαλάκος από την πλευρά του μετέφερε τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για την σταθερή στήριξη που επέδειξαν οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο Ομπάμα προσωπικά, κατά την περίοδο των σημαντικών προκλήσεων που η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη. Διαβεβαίωσε επίσης τον αμερικανό Πρόεδρο ότι η Ελλάδα σταδιακά ανακάμπτει οικονομικά και οι επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αποδειχθούν μάταιες.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…