"Μην τους ανέχεστε" – Το γεμάτο από ρατσισμό tweet του Άδωνι Γεωργιάδη για τους πρόσφυγες

«Παραθυράκι» για να εκφράσει το ρατσισμό του βρήκε σε μια αναληθή είδηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

56f1848f1dc52474528b4ae9

Οι απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη για πρόσφυγες και μετανάστες είναι γνωστές. Θα έλεγε κανείς πως μετά τον ορισμό του ως αντιπροέδρου της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ίσως να τις μετρίαζε κάπως.

Αντιθέτως εκείνος συνεχίζει «ακάθεκτος» το έργο του. Ένα έργο αθλιότητας κατά των προσφύγων για το οποίο σαφώς και ήταν ενήμερος όταν τον επέλεξε για τη θέση αυτή, ο αρχηγός της ΝΔ.

Στο δια ταύτα.

Ο κ. Γεωργιάδης, όντας «δεινός τουιτεράς», έκανε retweet μια είδηση ενός site, σύμφωνα με την οποία πρόσφυγες κατέβασαν από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης την εικόνα της Παναγίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατάφερε μέσα σε ένα τουίτ, να εκφράσει όλο του το ρατσιστικό μένος και την ισλαμοφοβία του. Την ίδια ημέρα μάλιστα, που ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίστηκε από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

«Ισλαμική αθλιότητα στη Β. Ελλάδα, ΜΗΝ τους ανέχεστε! μά είναι δυνατόν να ισχύει;», έγραψε αυτολεξεί ο Άδωνις ενθυμούμενος τις εθνικιστικές του ρίζες στον ΛΑΟΣ του πολιτικού του μέντορα, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Τί συμβουλή δηλαδή δίνει ο κ. Γεωργιάδης στους ντόπιους κατοίκους; Να μην ανέχονται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι «κατέβασαν την Παναγιά», όπως χαρακτηριστικά ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ του το site.

Αυτό που πράττει μέσα από ένα απλό και μόνο τουίτ του, είναι να σπείρει τη διχόνοια και το ρατσισμό για όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Πάνω στη φούρια του όμως και τον ενθουσιασμό του που εντόπισε το εν λόγω «λαβράκι», αμέλησε να ψάξει την εγκυρότητα της είδησης ή να τη βρει σε κάποιο έγκυρο ειδησεογραφικό site.

Ο ίδιος, σε απαντήσεις του στα δεκάδες σχόλια που δέχθηκε για το εν λόγω τουίτ του, διευκρίνισε πως ρωτούσε αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο το site.

Η διάψευση της είδησης

Η είδηση διαψεύστηκε τόσο από το Δήμο Παγγαίου όσο και από την τοπική ηγεσία της εκκλησίας.

Ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε μόνο σε νέο τιτίβισμά του να αναφερθεί στη διάψευση. Ουδέποτε έκανε κάποιο νέο σχόλιο για το ρατσιστικό του ξέσπασμα. Ουδέποτε προσπάθησε να αναιρέσει το μισαλλόδοξο ύφος και πνεύμα του προηγούμενου tweet του.

Για το θέμα, ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος έκανε ένα απολύτως εύστοχο σχόλιο στη σελίδα του στο Facebook.

Το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Σε τέτοιες μέρες σαν κι αυτές που περνάμε, είναι απαραίτητη η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα. Κι όμως, ακριβώς σήμερα, κι ενώ δεν έχει κατακάτσει ακόμα η σκόνη από το μακελειό που προκάλεσαν οι φανατικοί ισλαμοφασίστες στις Βρυξέλλες, ο ντόπιος εκπρόσωπος του φανατισμού και του μίσους διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις και χύνει δηλητήριο: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ, γράφει, αναπαράγοντας μια πολλαπλώς διαψευσμένη είδηση από εντελώς αναξιόπιστον ιστότοπο, ότι τάχα κάποιοι πρόσφυγες κατέβασαν μιαν ιερή εικόνα από ένα χώρο όπου φιλοξενούνταν.

Ευτυχώς για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο υστερικός αυτός πολιτικάντης βρίσκεται στην αντιπολίτευση και όχι σε κάποιον υπουργικό θώκο. (Μα, από το defence-point.gr;)

Βέβαια, η παρότρυνση του Άδωνη ισχύει, αν την περιορίσουμε στον ίδιο και σε όσους εκμεταλλεύονται το μακελειό των Βρυξελλών για να σπείρουν το μίσος: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ …»

Ας θυμίσουμε σε αυτό το σημείο και τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη προσερχόμενος στα γραφεία της Λ. Συγγρού, όταν έμαθε πως θα αναλάβει χρέη αντιπροέδρου του κόμματος: 

«Ο κύριος πρόεδρος της ΝΔ μου ανέθεσε μία πολλή μεγάλη ευθύνη, ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…