Newsroom

Newsroom

Μη αναστρέψιμη πλέον η διάλυση της ΕΕ, λέει ο Τζορτζ Σόρος

Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί, εξέφρασε ο Τζορτζ Σόρος, μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας για έξοδο από την Ένωση.

576ee4f61dc524a3648b490c

Πλέον, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, η διάλυση της ΕΕ είναι μη αναστρέψιμη, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα πληγεί σημαντικά και η Βρετανία από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η Βρετανία, τελικά, μπορεί ή όχι να είναι σχετικά ευημερούσα σε σχέση με άλλες χώρες αποχωρώντας από την ΕΕ, αλλά η οικονομία της και οι πολίτες της θα πληγούν σημαντικά βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα», έγραψε σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα Project Syndicate.

Ο Σόρος ενδέχεται να αποκομίσει τεράστια κέρδη από το Brexit καθώς ποντάροντας στην εξέλιξη αυτή, εδώ και κάποιο διάστημα αγόραζε χρυσό. Πρόσφατα το ταμείο του Soros Fund Management LLC, που διαχειρίζεται 30 δισεκ. δολάρια για τον κ Σόρος και την οικογένειά του, προχώρησε σε αγορές χρυσού και μετοχές ανθρακωρυχείων, μια επένδυση που θεωρήθηκε ως οιωνός αδυναμιών σε διάφορες αγορές, αφού οι επενδυτές βρίσκουν συχνά καταφύγιο στον χρυσό σε περιόδους αναταραχής.

Σήμερα μετά το Brexit η τιμή του χρυσού σημειώνει μεγάλη άνοδο, καθώς σε αυτόν προσπαθούν να βρούν καταφύγιο οι επενδυτές, και έτσι ο Σόρος γίνεται για ακόμη πλουσιότερος.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…