Newsroom

Newsroom

Μετανιωμένη η Goldman Sachs για το μαγείρεμα του ελληνικού ελλείμματος το 2001

Μετανιωμένη εμφανίζεται η Goldman Sachs, αναφορικά με το μαγείρεμα του ελληνικού χρέους το 2001, μέσω swap. Πρόκειται για το καμουφλάρισμα…

Μετανιωμένη εμφανίζεται η Goldman Sachs, αναφορικά με το μαγείρεμα του ελληνικού χρέους το 2001, μέσω swap. Πρόκειται για το καμουφλάρισμα που έγινε επί κυβερνήσεως Σημίτη, με το οποίο το έλλειμμα εμφανίστηκε με τεχνητό μικρότερο κάτω από το όριο του 3% που ήταν απαραίτητο για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Σίγουρα δεν θα κάναμε μια συναλλαγή σαν και αυτή σήμερα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μάικλ Σέργουντ, σε δηλώσεις του στο Channel 4 του Λονδίνου.

Ο Σέργουντ υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν συναλλαγές ίδιας μορφής που μας έχουν παρουσιαστεί και από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, τις οποίες ωστόσο έχουμε απορρίψει επειδή αισθανθήκαμε πως δεν υπήρχε η απαραίτητη διαφάνεια γύρω από αυτά», όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέρεται αναλυτικά στο ρόλο που έπαιξε η Goldman Sachs στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

«Η Goldman Sachs πούλησε στην Ελλάδα ένα παράγωγο το 2001 το οποίο είχε καλυμμένο ένα δάνειο, βοηθώντας την να πιάσει τους στόχους που είχαν τεθεί από την Ευρωζώνη. Η συμφωνία αυτή, κόστισε αργότερα στην Ελλάδα πολλά δισ. ευρώ και τα άσχημα οικονομικά της χώρας προκάλεσαν τα πακέτα στήριξης από την ΕΕ, όταν άρχισε η οικονομική κρίση» αναφέρει το Bloomberg.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό