Μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου ο συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής επίθεσης του 24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

58df6a8b1dc524f34a8b464a

Η αστυνομία προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στη σύλληψη άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τη χθεσινή βάναυση επίθεση εναντίον 24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, ενώ η σύλληψη του έγινε στους Αμπελόκηπους γύρω στις 08.30 μετά από μαρτυρίες στην αστυνομία που υπέδειξαν τον δράστη, ενώ  πέρα από διαχειριστής του συγκεκριμένου καταστήματος, καθώς ιδιοκτήτρια φαίνεται η μητέρα του, είναι υπεύθυνος ασφαλείας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και διορισμένος από την Χρυσή Αυγή υπάλληλος στην Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του ίδιου του επικεφαλής της Ν. Μιχαλολιάκου. Κατά την προανάκριση, ο 42χρονος άνδρας , αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση.  

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων την Παρασκευή.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν “ύποπτο” καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα. Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον του φοιτητή:

“Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. , έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό.” 

Για νεοναζί οι οποίοι έδειξαν για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο τους κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή την Παρασκευή στην Αθήνα, ο οποίος αποδίδεται από τις αρχές σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή”. Ο Περισσός επισημαίνει ότι για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει απ’ τη ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία της» αναφέρει σχόλιο του Κόμματος, υπογραμμίζοντας «ο λαός έχει περισσότερες αποδείξεις στα χέρια του και για το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης και πολύ περισσότερο για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια, τόσο σε αυτήν όσο και στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.» 

Ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες εξέδωσε και ο πατέρας του 24χρονου:

“Αθήνα 1-4-2017.

Για την επίθεση που δέχτηκε ο Αλέξης ……

Όταν μισείς τον εαυτό σου είσαι ανόητος.

Όταν μισείς τον εαυτό σου και το κρύβεις είσαι συμπλεγματικός.

Όταν μισείς τον συνάνθρωπό σου μισείς πρώτα τον εαυτό σου.

Όταν μισείς τον συνάνθρωπό σου και δεν παραδέχεσαι ότι μισείς τον εαυτό σου, είσαι σχιζοφρενής.

Όταν μισείς τον συμπολίτη σου και λες ότι αγαπάς τον εαυτό σου είσαι θρασύδειλος.

Όταν το άλλοθί σου είναι όλα αυτά δεν είσαι άνθρωπος.

Όταν επικαλείσαι την ιδιότητα του ανθρώπου και δηλώνεις όλα τα προηγούμενα είσαι υπάνθρωπος.

Οταν είσαι υπάνθρωπος, δεν αντιλαμβάνεσαι τις έννοιες του κάλλους, της αρμονίας και της ευγένειας.

Όταν δεν κατανοείς αυτές τις έννοιες δεν μπορείς να είσαι Έλληνας.

‘Οταν ενσωματωνέσαι σ’ όλα τα προηγούμενα και θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, τότε είσαι Χρυσή Αυγή.

Με αφορμή τη βία που εκδηλώνεται μέσω των ανεγκέφαλων, την κακοήθεια που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στην κοινωνική ενσάρκωση της προσαρμοσμένης γεροντικής αδιαφορίας, οδηγείσαι στη λατρεία της νεκρικής ακαμψίας.

Δημήτρης Φ. Λάζαρης,

Αρχιτέκτων”

Εναντίον του 42χρονου δράστη ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…