Newsroom

Newsroom

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις υπαλλήλων που υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής

Μέσω ΑΣΕΠ θα συμπληρώνονται πλέον οι θέσεις των υπαλλήλων που υπάγονται απʼ ευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι στο…

meimarakis 0

Μέσω ΑΣΕΠ θα συμπληρώνονται πλέον οι θέσεις των υπαλλήλων που υπάγονται απʼ ευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι στο παρελθόν προσλαμβάνονταν κατά την κρίση και κατά παρέκκλιση των γενικών ή ειδικών διατάξεων από τον εκάστοτε πρόεδρο.

Πρόκειται για 85 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, τις οποίες μπορούσε έως τώρα να καλύπτει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής κατά το δοκούν.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στην πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής. Πρόκειται για τις εξής οργανικές θέσεις:
Δυο ειδικών επιστημόνων
Οκτώ δημοσιογράφων
Είκοσι πέντε τεχνικών ή βοηθητικού προσωπικού
Πέντε εργατών
Τριάντα επιμελητών
Δέκα πέντε καθαριστριών
Διευκρινίζεται ότι οι θέσεις αυτές δεν άλλαζαν κάθε φορά που άλλαζε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος απλώς είχε την δυνατότητα να συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό, εφʼ όσον το έκρινε απαραίτητο, με επιπλέον προσλήψεις.

Τώρα, για να πληρωθούν οι κενές θέσεις, θα πρέπει να επιλαμβάνεται το ΑΣΕΠ.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είχε και διατηρεί το δικαίωμα να προσλαμβάνει κατά την κρίση του και μέχρι έξι ειδικούς ή επιστημονικού συμβούλους ή ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες, από τους οποίους δυο μπορούν να προσληφθούν για το γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής και έναν ειδικό σύμβουλο επί διεθνών σχέσεων.

Κατά τα λοιπά, στις προτάσεις Μεϊμαράκη, προβλέπεται ότι θα εφαρμόζεται το σύστημα ετήσιας αξιολόγησης και στους αποσπασμένους υπαλλήλους στην Βουλή, καθώς και στους μετακλητούς.

Σε ό,τι αφορά τους αποσπασμένους από υπουργεία (συνολικά είναι 45 υπάλληλοι) τους δίνεται η δυνατότητα να αξιολογούνται από την υπηρεσία της Βουλής στην οποία έχουν αποσπαστεί και να μοριοδοτούνται, κάτι που θα κρίνει εάν θα τίθενται στο καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας το οποίο θα ισχύσει για την υπηρεσία από την οποία προέρχονται.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι οι τροποποιήσεις αυτές περιλαμβάνονται στο Βʼ Μέρος του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε, ενώ έως τώρα παρέμενε αυστηρά «εμπιστευτικό».

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018