Μέρκελ: Η Ευρωζώνη αφήνει πίσω της τα μνημόνια

Η Ευρωζώνη αφήνει πίσω της τα μνημόνια ενώ η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

5a86d5e81dc524326e8b472c

Ειδικότερα, η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο επισήμανε πως η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την περίοδο των προγραμμάτων διάσωσης, καθώς η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο και όλες οι οικονομίες βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Μέρκελ σημείωσε ότι πολιτική στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει και στο μέλλον να βασίζεται στην αλληλεγγύη αλλά και στους ξεκάθαρους κανόνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η βαθύτερη ενοποίηση θα πρέπει να συνοδεύεται και από «πειθαρχία».

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία και η Ιταλία συμφωνούν πως ο επόμενος προϋπολογισμός θα πρέπει να εστιάζει στην μετανάστευση, την άμυνα, την επιστήμη και την ψηφιακή καινοτομία. 

Συνάντηση Μέρκελ – Ζάεφ την επόμενη Τετάρτη

Τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα δεχτεί την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Βασικό θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με την ίδια, θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσει και το ζήτημα της ονομασίας.

Αισιοδοξία στην ΕΕ για λύση μέχρι τον Ιούλιο

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι πως μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μέχρι τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πεπεισμένη» ότι μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για την ονομασία.

Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει τις επαφές με σκοπό να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε στη Σόφια με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…