Μέρκελ: Απογοητευτικές οι συνομιλίες για το κλίμα στο G7 λόγω ΗΠΑ

Οι συνομιλίες στο G7 για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής «δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

58daa0f11dc52440568b461e

Κατά τη διάσκεψη των ηγετών των επτά παραδοσιακών μεγάλων βιομηχανικών δυνάμεων του πλανήτη έλαβε χώρα «μια απογοητευτική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή», ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού, πρόσθεσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Στο τελικό ανακοινωθέν τονίζεται ότι οι ΗΠΑ «αδυνατούν να φθάσουν σε συναίνεση με τους υπόλοιπους εταίρους για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής».

Κατά την άποψή της κ. Μέρκελ, η αναφερόμενη συμφωνία είναι τόσο σημαντική, που δε θα πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την εφαρμογή της.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην σκληρή συζήτηση των ηγετών για τον εμπόριο, τονίζοντας ότι βρέθηκε κοινό έδαφος σύγκλισης των απόψεων, μέσω της δέσμευσης στους εμπορικούς κανόνες του διεθνούς συστήματος, αλλά και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει έντονο σκεπτικισμό για το κατά πόσον υφίσταται φαινόμενο κλιματικής αλλαγής λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, είχε δηλώσει μέσω ότι θα λάβει την τελική του απόφαση για το κατά πόσον η χώρα του θα συνεχίσει να δεσμεύεται από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τήρηση δεσμεύσεων συναλλαγματικής ισοτιμίας

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των G7 επιβεβαιώνει εξάλλου την τήρηση των δεσμεύσεων συναλλαγματικής ισοτιμίας, όπως αυτές είχαν συμφωνηθεί στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των επτά χωρών, η οποία είχε προηγηθεί.

Στο ίδιο κείμενο υπάρχει η δέσμευση των χωρών – μελών για τη μείωση των ανισοτήτων και την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ηγέτες της G7 δεσμεύονται επίσης για την ελευθερία των αγορών, αλλά και για “την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού,” ενώ παράλληλα δηλώνουν την αντίθεσή τους, στην υιοθέτηση μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών.

Νέα μέτρα κατά Ρωσίας;

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης η ετοιμότητα των κρατών που συμμετέχουν στην αναφερόμενη ομάδα «να εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μέτρα» κατά της Ρωσίας.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί, όπως αναφέρουν, εάν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Ουσιαστική απειλή η Β. Κορέα»

Αναφορά υπάρχει και στη Βόρεια Κορέα, η οποία «εξελίσσεται σε ουσιαστική απειλή» για την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.

Εκφράζεται παράλληλα η ετοιμότητα της G7 για την ενίσχυση των μέτρων εμπορικού και οικονομικού περιορισμού κατά της ασιατικής χώρας, εκτός αν εγκαταλείψει το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Η ομάδα G7 εκφράζει επίσης την ανησυχία της για την κατάσταση της κλιμακούμενης έντασης στη Νότια Σινική Θάλασσα, καλώντας σε αποστρατικοποίηση των «αμφισβητούμενων περιοχών».

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…