Μεθοδεύουν τη δίωξη του εισαγγελέα Αγγελή αντί να ψάχνουν τις καταγγελίες του για πιέσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου

Μια ακόμη πρωτοφανής μεθόδευση στους κόλπους της Δικαιοσύνης υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά. Αντί οι αρμόδιες Αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες του Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή για πιέσεις που δέχτηκε για να μην εξεταστεί ο Βγενόπουλος από τους κύπριους Εισαγγελείς, φαίνεται πως τον τοποθετούν στο στόχαστρο της δίωξης.

571743f51dc524d0718b4974 1

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αρκετά πριν από την καταγγελία της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη (Διαβάστε ποια είναι η «αξιότιμη» κα Τσατάνη ΕΔΩ) περί παρεμβάσεων του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, είχε προηγηθεί μια αναφορά του Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή (σ.σ Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής στην υπόθεση Βγενόπουλου) την οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει «ακουμπήσει» η Δικαιοσύνη. 

Αφορμή για την αναφορά αυτή του Γιάννη Αγγελή είχε σταθεί μια ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του Ισίδωρου Ντογιάκου, με βάση την οποία φωτογράφιζε τον Γιάννη Αγγελή ως τον εισαγγελέα εκείνο που διέρρεε πληροφορίες για την υπόθεση του Βγενόπουλου στον Τύπο και συγκεκριμένα στο περιοδικό HOT DOC και τον εκδότη του, Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Γιάννης Αγγελής απαντώντας στη στοχοποίηση που έγινε στο πρόσωπό του από τον Ντογιάκο, είχε αποκαλύψει στην αναφορά του ότι πολλές φορές στον παρελθόν τον είχε ενημερώσει (σ.σ Ντογιάκο) για «έντονες προσπάθειες από άτομα που ρητώς Σας έχω κατονομάσει, να κατευθύνουν και να χειραγωγήσουν τις ενέργειές μου ως Εισαγγελέως Δικαστικής Συνδρομής». Όπως έγραφε ο κ. Αγγελής, οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούσαν στο να γίνουν δεκτές από εκείνον οι σχετικές αιτήσεις του ερευνούμενου για θέμα διεθνούς διαφθοράς προσώπου, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πρόκειται ακριβώς για τις αιτήσεις αυτές στις οποίες ο Βγενόπουλος ζητούσε να μη διαβιβάζονται από τον Αγγελή τα σχετικά αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής από την Κύπρο με την αιτιολογία ότι δεν υφίσταται η απαιτούμενη διπλή εγκληματικότητα, δε θεμελιώνεται η Αρχή της αμοιβαιότητας και πως τυχόν εκτέλεση των αιτημάτων πρόκειται να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Διαβάστε όλη την αναφορά του Γιάννη Αγγελή προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο: «Ο εισαγγελέας που του αφαιρέθηκε η υπόθεση Βγενόπουλου κατακεραυνώνει τον Ντογιάκο»

Κατόπιν αυτών, ο Γιάννης Αγγελής είχε ζητήσει από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να διατάξει έρευνα εναντίον του τόσο σε πειθαρχικό όσο και σε ποινικό επίπεδο, αν εκείνος θεωρεί πως έχει διαπράξει οποιαδήποτε πλημμέλεια γενικά ή σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου ή αν εκείνος θεωρεί πως είναι υπαίτιος των σε βάρος του δημοσιευμάτων του HOT DOC. Του είχε ζητήσει όμως επίσης, να διατάξει αυτεπαγγέλτως έρευνα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από το HOT DOC σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και το χειρισμό της από τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει καταγράψει το HOT DOC στα τεύχη 75 και 89, ο Γιάννης Αγγελής είναι ο δικαστικός λειτουργός που ως Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής είχε στείλει αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Οικονομικό Έγκλημα με όλα τα στοιχεία που είχε λάβει για την υπόθεση από τους Κύπριους συναδέλφους του.

Μεθοδεύουν δίωξη

Ενώ έχουν περάσει πολλοί μήνες από εκείνη την αναφορά του Γιάννη Αγγελή δεν έχει ερευνηθεί απολύτως τίποτα για αυτές τις πιέσεις.

Αντιθέτως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koutipandoras.gr, φαίνεται πως μεθοδεύεται η δίωξη του εισαγγελέα με το πρόσχημα πως έχει διαρρεύσει στοιχεία της υπόθεσης στον Τύπο.

Μάλιστα, ιδιαίτερο ρόλο στην «τιμωρία» του Γιάννη Αγγελή φαίνεται πως έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Εμμανουήλ Ρασιδάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ρασιδάκης πιέζεται από κύκλους ώστε να τιμωρηθεί ο «ταραξίας» εισαγγελέας ο οποίος έγινε η αιτία για να αποκαλυφθεί και να μη συγκαλυφθεί η υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Όπως σχολιάζουν όμως νομικοί κύκλοι, η πολύπτυχη υπόθεση του Mr MIG και οι γύρω από αυτήν υποθέσεις, έχουν «ανοίξει» τόσο πολύ που καθιστά σχεδόν αδύνατο σε κάποιον, όσο κακή πρόθεση και αν έχει, να επιχειρήσει την οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Η όλη αυτή πρόθεση, απ’ όπου και εάν προέρχεται, πιθανώς να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα απ΄αυτό που στοχεύει.

Σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι «υπεύθυνοι» της προσπάθειας αυτής εξασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο τη δική τους δίωξη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Αγγελής έχει μηνυθεί από τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Σε αυτή τη μήνυση μάλιστα, είχε «πατήσει» ο Ισίδωρος Ντογιάκος προκειμένου να τον αποκλείσει από τη συνέχεια της υπόθεσης. Ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελής βέβαια, είχε αναφέρει πως «κατά πάγια νομολογία, η υποβολή μηνύσεως από εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κατά του Εισαγγελικού λειτουργού, δεν αποτελεί αυτή καθ’ αυτή λόγο αποχής».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…