Newsroom

Newsroom

Μέι: Οι "27" ενώνονται κατά του Λονδίνου – "Πυρά" κατά Μέρκελ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τόνισε ότι «οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες της Ε.Ε. ενώνονται εναντίον μας», ενώ πρόσθεσε ότι το σχόλιο της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ για «αυταπάτες» που τρέφει το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική σχέση του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει πόσο δύσκολες θα είναι οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

59023baa1dc524f03a8b462e

Μιλώντας στο προπύργιο των Εργατικών, το Λιντς, στη βόρεια Αγγλία, η κ. Μέι κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές της 8ης Ιουνίου για να την ισχυροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη. Η πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν «ένας αδύναμος ηγέτης» στη διαπραγμάτευση για το Brexit.

«Οι αντίπαλοί μας ήδη επιδιώκουν να διαταράξουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, την ίδια ώρα που οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας», πρόσθεσε. «Αυτή η προσέγγιση μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αβεβαιότητα και αστάθεια, που θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την αναπτυσσόμενη οικονομία μας, με υψηλότερους φόρους, λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη σπατάλη και περισσότερα χρέη», πρόσθεσε.

Μέρκελ: Κάποιοι στη Βρετανία έχουν αυταπάτες

Αιχμές κατά του Λονδίνου άφησε νωρίτερα, από το βήμα του κάτω σώματος του γερμανικού κοινοβουλίου, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι «κάποιοι στη Μεγάλη Βρετανία έχουν αυταπάτες, αλλά έτσι απλώς σπαταλούν χρόνο».

«Οι συζητήσεις που είχα τις τελευταίες εβδομάδες με έχουν πείσει ότι οι εναπομείναντες 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε σύμφωνοι σε σχέση με τη διαπραγματευτική τακτική μας έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε απευθυνόμενη στους βουλευτές η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας.

«Μια συμφωνία Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου για τις μελλοντικές τους σχέσεις μπορεί να συζητηθεί μόνον εφ’ όσον τα ζητήματα της εξόδου – όπως το ζήτημα της βρετανικής συμβολής στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. – θα έχουν λυθεί», ανέφερε η καγκελάριος. «Περιμένω λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των “27” το Σάββατο», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ε.Ε. θα συναντηθούν το Σάββατο, για να οριστικοποιήσουν τη θέση τους επί των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο. Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αρχίσουν επισήμως μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 8 Ιουνίου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…