Μεγάλη Χίμαιρα: Με ανανεωμένο θίασο επιστρέφει στο θέατρο Πορεία

Μετά την επιτυχία της, η Μεγάλη Χίμαιρα επιστρέφει στο θέατρο Πορεία, με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη στον κεντρικό ρόλο και έναν ανανεωμένο θίασο. 

megalh ximaira new

Μετά την επιτυχία της, η Μεγάλη Χίμαιρα επιστρέφει στο θέατρο Πορεία, με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη στον κεντρικό ρόλο και έναν ανανεωμένο θίασο. 

Η παράσταση, σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Τάρλοου, εγγονό του Καραγάτση, βασίζεται στο μυθιστόρημα του σπουδαίου έλληνα συγγραφέα. 

Στον ρόλο του Γιάννη συναντάμε τον Μάξιμο Μουμούρη, ενώ σε εκείνον του Μηνά τον Δημήτρη Μοθωναίο. Στον ρόλο της Ρεϊζαινας βρίσκουμε τη Σμαράγδα Σμυρναίου.

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην Άνδρο- ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2014 και του θεάτρου Πορεία. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία 2014. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: από 3 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2015: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Από 26 Νοεμβρίου 2015 έως 10 Ιανουαρίου 2016 (εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την “Μιράντα”): Τετάρτη 17:30, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 17:30, Σάββατο 17:30, Κυριακή 20:00.

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη – γενική είσοδος (λαϊκή) 15 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14 ευρώ, Πέμπτη έως Κυριακή: κανονικό 20 ευρώ, άνω των 65: 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14 ευρώ.

Διάρκεια: 150 λεπτά, με διάλειμμα.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…