Newsroom

Newsroom

Με την πλάτη στον τοίχο οι μεγαλομέτοχοι του Mega

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται πλέον οι μεγαλομέτοχοι του Mega (Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας), που καλούνται να αποφασίσουν αν θα βάλουν χρήματα στο κανάλι.

56f0fec71dc524335e8b48eb

Οι τράπεζες πιέζουν τους μεγαλομετόχους του καναλιού να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους όσον αφορά στα δάνεια του Mega, που φτάνουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ: θα χρηματοδοτήσουν το κανάλι, ώστε να προχωρήσει η ρύθμιση των χρεών, ή θα καταφύγουν οι τράπεζες σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων του Mega;

Ήδη, μάλιστα, η Τράπεζα Πειραιώς με εξώδικο που απέστειλε και προσωπικά στους μεγαλομετόχους της «Τηλέτυπος» προειδοποιεί πως «εφόσον δεν τηρήθηκε η αναγκαία για τη ρύθμιση του δανεισμού προϋπόθεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θεωρούμε ότι έχουν συντρέξει για την τράπεζα οι όροι καταγγελίας, στην οποία επιφυλασσόμαστε να προβούμε, με την τήρηση της προσήκουσας διαδικασίας». Η προειδοποίηση αυτή αφορά σε δύο δανειακές συμβάσεις που έχει συνάψει με την Τράπεζα Πειραιώς η «Τηλέτυπος», ύψους 13,5 εκατ. ευρώ και 32,8 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο εξώδικό της Πειραιώς: «Επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε ότι η μη συμμετοχή των βασικών μετόχων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μας δημιούργησε εύλογες αμφιβολίες ως προς την εν γένει ομαλή δραστηριότητα και την εξυπηρέτηση αντίστοιχων δανειακών υποχρεώσεων λοιπών εταιρειών συμφερόντων ίδιων μετόχων, στον κλάδο των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ και ψυχαγωγίας. Πρόκειται για γεγονός που αναπότρεπτα οδηγεί σε αλυσιδωτές πιστοδοτικές επιπτώσεις».

Μάλιστα, σε αντίστοιχη κίνηση φέρεται να έχει προβεί και η Alpha Bank, αναφορικά με ομολογιακό δάνειο που είχε λάβει το Mega το 2012, ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η «Τηλέτυπος» παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Νίκου Πεφάνη, το κενό του οποίου δεν έχει καλυφθεί…

��C