Newsroom

Newsroom

Με τα μάτια ανοιχτά: Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 4 έως τις 7 Μαΐου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα - ωδή στην πραγματικότητα και την αληθινή ζωή.

5903a6381dc5247f688b4765

Δεκαέξι ελληνικά ντοκιμαντέρ, παλαιότερα αλλά και πιο σύγχρονα, ταινίες που έχουν σηματοδοτήσει την ιστορία του ελληνικού ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινίες που περιγράφουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες που Έλληνες ντοκιμαντερίστες έχουν καταγράψει σε κάθε σημείο του πλανήτη μας, θα μας προσφέρουν μια ματιά προς στην αλήθεια, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένα ειδικό αφιέρωμα στο ντοκιμαντέρ της Ουγγαρίας που θα μας δώσει πρόσβαση στην πραγματικότητα μιας άλλης χώρας, βοηθώντας μας να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.

Στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ οργανώνει τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

Ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφία της Ουγγαρίας που μέσω τεσσάρων αριστουργηματικών ουγγρικών ντοκιμαντέρ, θα παρουσιαστεί το μεγάλο δίλλημα της χώρας «Τείχη ή Γέφυρες», βοηθώντας μας να αντιληφθούμε τις πραγματικές του διαστάσεις.

Ένα Master Class με θέμα «Τείχη ή Γέφυρες: να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο;» θα λειτουργήσει ως η εισαγωγή του φετινού εργαστηρίου δημιουργικού ντοκιμαντέρ της ΕΕΝ και θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις: τον Ιούνιο και τον Οκρώβριο του 2017.

Τέλος, μια ημερίδα με τίτλο: «Ντοκιμαντέρ και Τηλεόραση – Η νέα τηλεοπτική πραγματικότητα και η παραγωγή δημιουργικού ντοκιμαντέρ» πραγματεύεται θέματα όπως η διαμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και όλον τον κόσμο, τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης και και των «νέων παιχτών» στην παραγωγή δημιουργικών ντοκιμαντέρ, όπως και τις νέες στρατηγικές παραγωγής και διανομής δημιουργικών ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστούν από δημιουργούς και επαγγελματίες του χώρου.

Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα αποτελέσματα του περσινού εργαστηρίου EXODUS, πέντε ταινίες μικρού μήκους που αποτελούν πέντε προσωπικές ματιές και δημιουργία νέων συνθετών, με θέμα την πρόσφατη κρίση των προσφύγων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, ανανεώνουμε το ραντεβού μας και συναντιόμαστε στην Τεχνόπολη για να ζήσουμε τέσσερις μέρες γεμάτες από εικόνες αληθινής ζωής.

«Με τα μάτια ανοιχτά» αντικρύζουμε την πραγματικότητα που, άλλωστε γράφει και τα καλύτερα σενάρια…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…