Newsroom

Newsroom

Με "πρόταση ανατροπής" στο Βόρειο Αιγαίο η Αγλαΐα Κυρίτση

Με μία «πρόταση δημιουργίας και αλληλεγγύης, πρόταση ανατροπής» ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η υποψήφια…

kyritsi

Με μία «πρόταση δημιουργίας και αλληλεγγύης, πρόταση ανατροπής» ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η υποψήφια περιφερειάρχης Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή της από τη Μυτιλήνη, η Αγλαΐα Κυρίτση έκανε λόγο για έναν συνδυασμό χωρίς χορηγό και διαφημιστική καμπάνια, έναν συνδυασμό όχι των «ειδικών» και των «επαγγελματιών» της πολιτικής, και για έναν αγώνα που «είναι ωραίος, γιατί είναι δίκαιος».

Η δήλωση της υποψήφιας για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ως εξής:

«Ξεκινήσαμε. Χτίζουμε βήμα- βήμα την πρόταση μας για το αύριο του τόπου μας. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, είναι συλλογική. Δεν είναι ακόμα μία επιλογή διαχείρισης.

Είναι πρόταση δημιουργίας και αλληλεγγύης. Πρόταση ανατροπής. Για να κερδίσουμε πάλι όσα μας στέρησαν. Για να μην χάσουμε και τα λίγα που μας έχουν αφήσει. Προερχόμαστε από την κοινωνία των πολιτών, από τις συλλογικότητες της αλληλεγγύης και τους αγώνες για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελεύθερη ενημέρωση και πολιτισμό. Χτίζουμε έναν συνδυασμό όχι των «ειδικών» και των «επαγγελματιών» της πολιτικής.

Των «ειδικών» και «επαγγελματιών» που μας έφεραν τη βαρβαρότητα. Χτίζουμε έναν συνδυασμό των απλών ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, των ενεργών πολιτών με περιβαλλοντική ευαισθησία, των ανθρώπων του πολιτισμού, των ανθρώπων με φρέσκες ιδέες. Ένα συνδυασμό των «χωρίς». Χωρίς δουλειά, χωρίς γιατρό και φροντίδα υγείας στο νησί τους, χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, χωρίς ελπίδα, χωρίς καράβι προς και από τον τόπο τους οπότε το χρειάζονται, χωρίς μέλλον για τα παιδιά τους και την προοπτική να ζήσουν και να προκόψουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

Ένα συνδυασμό χωρίς χορηγό και διαφημιστική καμπάνια. Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνιακή εκστρατεία με συνθήματα κενά περιεχομένου. Μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, να συζητήσουμε για το πρόγραμμά μας με τους πολίτες «πόρτα- πόρτα» και «σπίτι- σπίτι». Φίλες και φίλοι, Η καταστροφή που έφερε το μνημόνιο και όσοι το εφάρμοσαν κατά γράμμα, είναι ανυπολόγιστη.

Η αυτοδιοίκηση, περιφερειακή και τοπική, από τα μνημόνια και την βάρβαρη πολιτική τους έχασε πόρους, είδε τους εργαζόμενούς της να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και να απολύονται. Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε την κρίση. Συνδιαμορφώνουμε μαζί πρόγραμμα και σχέδιο για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Σας θέλουμε δίπλα μας, πολίτες ενεργούς και αλληλέγγυους. Ο αγώνας μας θα είναι ωραίος γιατί είναι δίκαιος. Ξεκινήσαμε. Προχωράμε. Θα νικήσουμε».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…