Newsroom

Newsroom

Με ομογενείς στο Σικάγο συναντάται ο πρωθυπουργός

Από το Σικάγο άρχισαν οι μείζονος ενδιαφέροντος επαφές του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

59e23b271dc5248f598b4567

Με τη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα με επιχειρηματίες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ξεκίνησε το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σικάγο.

Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι -οπότε αναχωρεί για την Ουάσιγκτον για τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και τις συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την διευθύντρια του ΔΝΤ- ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.

Εκπρόσωποι της ομογένειας, ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στο Σικάγο, εξέφραζαν την ικανόποιησή τους για το γεγονός, όπως ανέφεραν, ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη τους. 

«Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή, ενώ ο διάλογος με τις ΗΠΑ μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα συμφέροντά μας και την περιοχή», τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Greek News».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ