Newsroom

Newsroom

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της συμπαραγωγής της Nova, "ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ"!

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό αλλά και τον πολιτικό χώρο πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας, του μεγάλου δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή, «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στο Θέατρο Παλλάς.

5a15a6df1dc52418508b4572

Η συγκλονιστική ταινία
του Έλληνα δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή,
που αποτελεί άλλη μία συμπαραγωγή
της Nova, έκανε πρεμιέρα σε μια χρονιά που έχει ανακηρυχθεί «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο
του συγγραφέα.


Στην πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Παλλάς, παρευρέθηκαν ο δημιουργός Γιάννης Σμαραγδής συνοδευόμενος από το καστ και πλήθος επωνύμων, που έσπευσαν τους συγχαρούν και να χειροκροτήσουν, ανάμεσα στους οποίους, μεταξύ άλλων, o Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Β’ Γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρης Πλευράκης, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Φίλης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, η πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Τη λαμπρή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κάτια Δανδουλάκη, Σάκης Ρουβάς, Κάτια Ζυγούλη, ΚΥΡ (Γιάννης Κυριακόπουλος), Λάκης Λαζόπουλος, Κώστας Βαρώτσος, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Νόλλας, Λάκης Παπαστάθης.

Το σενάριο της ταινίας, βασίζεται στο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο». Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη ενσαρκώνει ο συγκλονιστικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ η εξαιρετική Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται τη σύντροφό του Ελένη. Αξίζει να σημειωθεί η συγκλονιστική ερμηνεία του Στάθη Ψάλτη που υποδύεται τον Ηγούμενο της Μονής Σινά, αποτυπώνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Η κα Κατερίνα Κασκανιώτη, Pay TV Executive Director της Forthnet ανέφερε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε κοντά στον Γιάννη Σμαραγδή και σε αυτήν του την ταινία που μεταφέρει έναν σπουδαίο συγγραφέα, τον Νίκο Καζαντζάκη, στην μεγάλη οθόνη. Η Nova είναι κοντά στους Έλληνες δημιουργούς εδώ και χρόνια και ειδικά σε τέτοιες προσπάθειες που μας κάνουν όλους περήφανους και επιβραβεύουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται».

Η ταινία «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου, ενώ πρόκειται να μεταδοθεί αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Με την μεγάλη ταινία του Έλληνα δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή, «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», η Nova, μετράει 140 συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών ενώ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο έχοντας επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εγχώριες παραγωγές!






Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…