Newsroom

Newsroom

Με δακρυγόνα και κρότου-λάμψης διαλύουν τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον

Χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης έκαναν εκ νέου οι αστυνομικές δυνάμεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών…

hands up

Χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης έκαναν εκ νέου οι αστυνομικές δυνάμεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Η αστυνομία ανάλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων στους δρόμους του προαστίου, που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας για το Φέργκιουσον τη Δευτέρα, καθώς δυνάμεις της Εθνοφρουράς κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης.

Νωρίτερα σήμερα, το φωτογραφικό – ειδησεογραφικό πρακτορείο Getty Images επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός από τους φωτογράφους του που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον. Την περασμένη εβδομάδα, άλλοι δύο δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα στην ίδια περιοχή είχαν επίσης συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα.